Najavljena rekonstrukcija Suvoborske ulice

U svom ekspozeu gradonačelnik Lazar Gojković je  najavio rekonstrukciju Suvoborske ulice . Kako je ranije najavljeno ministarstvo gradjevine će za ovu ulicu izdvojiti oko 2 miliona evra.

Kako izgleda prolazak Suvoborskom ulicom najbolje znaju oni koji to čine svakoga dana. Asfaltni zastor koji je na mestima pukao, zakrpe koje su vidljive u celoj dužini ulice , horizontalna signalizacija koja je na mestima i nevidljiva, samo su deo opisa pomenute ulice.

Ulica će kako se najavljuje biti rekonstruisana na osnovu ugovora  o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u Valjevu u okviru programa „LIID“, koji pored ministarstva realizuju i Francuska razvojna agencija i Svetska banka, a u okviru koga će u narednih pet godina biti dodeljeno ukupno 270 miliona evra jedinicama lokalnih samouprava. Tada je gradonačelnik istakao da je Valjevo dobilo 2.139.000 evra.

Ovu informaciju kasnije je prilikom posete Valjevu potvrdio i aktuelni ministar Goran Vesić.

Radovi koji se najavljuju trebalo bi da obuhvate rekonstrukciju ulice u dužini od 1,8 km  i to od kružnog toka nakon mosta na Gradcu, do Rajkovačke ulice. Pored rekonstrukcije same saobraćajnice, najavljeno je da će se raditi i trotoari sa obe strane , kao i biciklistička staza, te  i atmosferska kanalizacija i javna rasveta.

Izgradnja biciklističke staze u Suvoborskoj naročito je značajna u letnjoj sezoni kada veliki broj gradjana, naročito mladih , odlazi na bazene u SRC Petnica, a koji nakon izgradnje staze više ne bi morali da zavise od gradskog prevoza .

Istovremeno, ne treba zaboraviti da se u ovoj ulici nalazi i obdanište , ali i osnovna škola pa bi rekonstrukcijom bila povećana i bezbednost dece.

 

4 comments on “Najavljena rekonstrukcija Suvoborske ulice

    1. sin anarhije

      Nema nista ni od Suvoborske , zamazivanje ociju jer je narod poludeo , a inace idu godisnji odmori …. malina je prosla, ne znam sto ce ikome kad i po svojim selima voze po oranju , verujuci u svetlu buducnost …

      Reply
  1. Mila

    Svaka čast na radu ,rekonstrukciji ulica u Valjevu.Kad će se raditi regionalni put od Carića za Golu Glavu.Na tom putu se svaki dan dese havarije na vozilima.To su rupe do rupe.Ako izađu da popune,5 rupa preskoče a jednu zatvore.I ta se za kratko vreme još veća otvori.Lazare,znate dobro kakav je put,skoro ste (pre nekog vremena prolazili delimično tim putem)Prođite ceo put,da vidite kud moramo da vozimo.

    Reply
  2. Gradski

    Konacno da se uradi neka biciklisticka staza u Valjevu.
    To je borba protiv aerozagadjenja

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.