Prva nagrada za film „Ima neko ko ne ćuti“

Film Udruženja IRevolucija iz Valjeva „IMA NEKO KO NE ĆUTI“, autorke Marije Marković, osvojio je prvu nagradu na ovogodišnjem, 8. Festivalu turističkog i ekološkog filma Vrmdža fest za najbolji film u oblasti EKOLOGIJA.

Festival ekološkog filma Vrmdža Fest, koji se održava u idiličnom ambijentu sela Vrmdža, poznat je po svojoj misiji da podiže svest o važnim ekološkim pitanjima i inspiriše promene kroz moć filma. Ove godine, festival je okupio brojne autore i entuzijaste iz celog sveta, predstavljajući najnovija ostvarenja iz oblasti ekološke kinematografije.

„Ovo priznanje predstavlja značajnu potvrdu našeg rada i posvećenosti promociji ekoloških tema kroz filmsku umetnost! Naš film IMA NEKO KO NE ĆUTI, je prvo delo autorke Marije Marković u svetu filma, koji se istakao jedinstvenim pristupom i snažnom porukom u borbi za čist vazduh u Valjevu, sa posebnim osvrtom na najvećeg pojedinačnog zagađivača u Valjevu. Film prikazuje kako se pojedini ljudi u savremnom dobu bore za osnovno ljudsko pravo – pravno na čist vazduh. Među njima su građani koji govore kako izgleda život od oktobra do aprila svake godine, u vremenu kada su im sve više dostupne relevantne informacije o višedecenijskom problemu aerozagađenja. Reč imaju i stručna lica iz oblasti javnog zdavlja, ekologije, prava, žurnalistike, kao i aktivisti organizacija iz drugih gradova u Srbiji koji se bave ekološkim problemima kroz javne politike koje sprovode. Živimo u društvu u kom je informacija previše, a fokusa na društveno-egzistencijalni problem premalo. Film predstavlja „presek stanja“ u kom se nalazimo i otvara pitanja kojima treba da se bavimo ako želimo zdraviju budućnost“, rekli su ovim povodom iz Udruženja iRevolucija.

1 comment on “Prva nagrada za film „Ima neko ko ne ćuti“

  1. Teša

    Čestitam Maro,čestitam Vlado
    Tako se to radi,posebno mi je drago što sve najbolje ne može bez Republike KOLONIJE

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.