Suzbijanje komaraca na području grada

Ukoliko se steknu povoljni meteorološki uslovi, u sredu, 31. jula 2024. godine će se izvesti tretman suzbijanja komaraca na teritoriji grada Valjeva, uređajima sa zemlje. Kao preparat će se koristiti Aqua K-Othrine, na bazi deltametrina. Tretman će se izvršiti u večernjim satima, u periodu od 19 do 22 časa.

Suzbijanje će biti izvedeno na sledećim lokalitetima: park Pećina, park Jadar, spomen park Vidrak, park Peti Puk, Spomen park Brankovina; zelene površine u stambenim naseljima; zelene neuređene površine poligon Peti Puk, Senjak; bazen u Petnici; stadioni: stadion park Pećina, stadion ZSK, stadion Radnički; zelene javne površine u naseljenom mestu Divčibare; vodotokovi reka i priobalja i to: reka Obnica od KZP do ušća; reka Jablanica od Sedlara do ušća; reka Kolubara od restorana „Lovci“ do ušća sa Ljubostinjom; površine oko Petničkog jezera; reka Bela Kamenica na Divčibarama; reka Gradac od crpne stanice Ploče do ušća; reka Brankovina od spomen kompleksa do magistralnog puta.

3 comments on “Suzbijanje komaraca na području grada

  1. Istina

    Ма нисте требали, таман се народ навикао, како ће после без комараца…

    Reply
  2. Milica

    Ko odredjuje lokaciju prskanja i zašto se prskanje radi selektivno? Zašto se cela teritorija grada ne tretira, pogotovu oko rečnih tokova? Zar ni u tome ne možemo biti jednaki? Nemojte samo „nema para“. Dosta više! Nemojte finansirati cirkuse po Srbiji, učinite nešto za ovaj narod, zarad njih ste tu. I ako već moramo da trpimo svašta, bar nas poštedite komaraca

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.