Vučić poručio iz Pariza: U Valjevu se neće kopati, jer nema šta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Pariza najavio mogući referendum o rudarenju litijuma za kraj sledeće godine, a tom prilikom i istakao da su priče da će se kopati u Valjevu, negativna kampanja koju vodi „lažna elita“, preneli su mediji.

 

Kako se navodi, Vučić je u obraćanju novinarima u Parizu najavio mogućnost raspisivanja referenduma o rudarenju litijuma za kraj sledeće godine, bilo u Loznici, bilo u Zapadnoj Srbiji, bilo u celoj Srbiji, kao i da pre toga insistira na tome da dobije analizu domaćih stručnjaka u vezi sa zaštitom životne sredine.

Izavio je i da veruje u pobedu vlast i na tom izjašnjavanju jer, kako je rekao, „narod ne bira između kopanja i zdravlja“ već, kako je kazao, „između lažne brige i ekonomnskog napretka i prospriteta“.

Tom prilikom optužio je, kako je rekao, „lažnu elitu“ za negativnu kampanju protiv svega što vlast radi, navodeći da izmišljaju afere u cilju „političke egzekucije na izborima“ među šta je svrstao i navode o kopanju litijuma u Valjevu.

„U Valjevu neće ništa da se kopa jer nema šta da se kopa, voleo bih da ima ali nema…i tu su lagali i obmanjivali ljude. Neće se kopati i prekopati cela Srbija“, izjavio je Vučić i dodao da ono što je moguće da se kopa u Loznici 70 puta manje nego ono u Boru, i da bi to trebalo da bude podzemni rudnik, a nepovršinski kop kao u Boru i Majdanpeku.

29 comments on “Vučić poručio iz Pariza: U Valjevu se neće kopati, jer nema šta

  1. Valjevo kod Uba

    A došli da se predstave u Omni Centru! I Ana ,,stavila tačku“ na Jadar. Za koju onako ,,obratzovana“ ne zna da li je rekao ili planina. Pa videli smo svi da nije. Ne daš Kosovo! Posle još potpises da mu se nećeš suprosravljati da se učlanjenje u medjunarodne organizacije! I jos tražiš da ti verujemo?! Ne da neće biti kopanja nego ni referenduma! Sa pokradenim glasovima iz uvoza i potplacenim opozicionim liderima. Niko nam.od njih ne treba! I opet nece biti kopanja! Sve i da si sveštenike zaplasio! I da ti kolonu predvode vode Bler, Sreder ,Solc,Putin i Si. Neće biti kopanja! Znaš do kad? Dok se ti i svi tvoji politicari ne doselite na prve parcele do rudnika! I tu živite i vodu sa česme pijete čitav život! Pre toga ti ni reč ne verujemo! Ne da neće biti kopanja! Neće biti ni ,,referenduma.“ Kao što je bilo ,,izbora.“ Ako si nekom nesto obećao, ovaj put nećeš uspeti, ni sad ni.kasnije. Pre nego što se ti, tvoji politicari i sve vaše porodice ne dosele! Dobro došao komsija!

    Reply
    1. Ronin

      Znas sta je meni najcudnije prijatelju? Ajd uzmimo par cinjenica. Protiv litijuma su vecinski organizatori bunta ove partije koje su proevropski nastrojene, jel tako? To su partije koje nista jisu rekle u odbranu Srbije kada je rec o Srebrenici, koje nisu rec rekle o KiM i nasem narodu, koje su isporucivale generale u Hag, koje su predale nase fabrike korovu kad su vladale, koje su na kraju krajeva dovele Rio Tinto u Srbiju od 2004. godine? Kako nista im ne smeta kad je protiv Srbije, sada im odjednom smeta projekat oko litijuma? Zbog cega odjednom samo im to smeta, a i dalje pokazuju da bi zbog EU sve uradili i zapada? Samo to mi je dovoljno da posumnjam u namere opozicije. I uz to Vucic se i na vlasti pokazao korektnije za nas napredak, od tih koji su sad opozicija. I oni su imali 2008. svetsku krizu i na tome gradili nerad jos 4 godine i javasluk, a on pod koronom i poplavama onim i ratu u Ukrajini dize plate i jaca ekonomiju i zaposljava narod. Njemu verujem.

      Reply
      1. Valjevo kod Uba

        Ronin, Ne znam čemu se čudis prijatelju? Je li Vučić kaže da he zdravo! I Ana i Vucevic! I da će biti neviđeni napredak. Pa, šta im onda smeta da oni,njihove porodice I deca dodju i žive pored rudnika I piju vodu sa česme iz kuće? Šta se čudis što treba sami sebi da veruju? Ja u tome ne vidim nista čudno. Meni je čudno samo tvoje čuđenje. Ako je iskreno, onda izvini, ali malo mi je žao sto nemaš ni toliko logike. A ako je neiskreno, onda opet izvini, ali ja se toga gadim.

        Reply
        1. Ronin

          Posto si puno gadljiv, necu duziti, samo te opet pitam kako to da ove proevropske partije boli uvo bas za KiM, za Srebrenicu i desavanje oko nje, isporucili generale u Hag, zatvorili toliko fabrika i rasparcali SRJ, SCG, svasta jos? Objasni to.

          Reply
          1. Valjevo kod Uba

            Od Srebrenice do Loznice?! Koje evropske? Sve te koji su rasparcali državu, Hag, priznali Kosovo sta sve pominješ, e , oni ti obećavaju da će biti ,,zdravo kopanje.“ Što se vrtis oko radikalskih stosova u koje ni oni sami više ne veruju? Što pominješ partije ,evropske licemere i njihove pod…muve na vlasti u Srbiji? Vodi računa o svojoj zemlji. Osim ako nisi na istom zadatku. Što braniš da nam dodju Vučić,Ana,Vucevic, Šešelj,Milica Porodica, svi?! Da nam budu zemljaci? Da zive pored rudnika. Šta ti oni smetaju? A oni ako su iskreni doći će da pokažu da u to stvarno veruju. Ako nisu, sta ce nam.licemeri? Kad već moramo da trpimo njihove lokalne pomagace i beskicmenjake. I da znaš ne postoji referendum na temu da se uskrati pravo dato ustavom. To je kao da se raspiše referendum da li neko ima pravo da potpiše da priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu direktno ili indirektno. Nema pravo niko! Makar to uradio! I makar to precutali pod.. muve iz Ustavnog suda. Eto tako nema pravo niko da ti ugrožava životnu sredinu! Nemoj lupati više u te patriotske radikalske dobose! U tu buku niko normalan više ne veruje. Sta ti smeta da dodju da žive pored rudnika? Sto na to ne odgovoriš? Koji je bolji dokaz? Nema! Zašto izbegavas taj odgovor? Ja se bas tome radujem! Dobro došli!, Tako se kaže u vaspitanoj kući i gostoljubivom narodu. Dakle, samo na to odgovori. Nemoj se više kriti. Pa ni iza svoje navodne uvredljivosti.

      2. Samo ti veruj u bajke

        Saradnju sa Haškim tribunalom potpisao Milošević i zahvaljujući tome je to postala međunarodna obaveza Srbije. Kosovo 1999. vojno izgubio Milošević sa Šešeljem i Vučićem. Vučić sa Dačićem od 2012. predao na Kosovu Albancima sve što mu jesu i što mu nisu tražili. O čemu ti to onda pričaš? Ti veruješ u bajke. Samo što te bajke nemaju srećan kraj za ovu našu zemlju.

        Reply
        1. Valjevo kod Uba

          Tako je! A prvi koji je izručen Haškom tribunalu je Drazen Erdemovic, vojnik vojske Republike Srpske. Mislim da je po nacionalnosti bio Hrvat. Ali to nije bitno. Uhapšen na teritoriji Srbije, čini.mi se Vojvodine oko 1996. g. Kad je na vlasti bio Milosevic. Tih godina je otvorena i Kancelarija Haškog tribunala u Beogradu. Pa je posle pukla tikva izmedju Zapada i Faktora mira i stabilnosti kako je Zapad nazivao Milosevica posle Dejtonskog sporazuma.

          Reply
    2. Sedi jedan

      Pa kad vec pominjes nasu juznu pokrajinu, nisu povlacenja nezavisnosti bila pod demokratama, nego od kad je on na vlasti. I to je cinjenica, protiv nje ne mozes.

      Reply
    1. Pitam za druga

      Kad sledeci put budete setali sa demokratama iz svih njihovih novih oartija nastalih raspadom ds-a, pitajte ih bar sto oterase onolkke generale u Hag, a sad tripuju pred narodom veliki patriotizam?

      Reply
  2. Vuk

    U Valjevu se neće kopati, iako ima šta, a neće se kopati ni tamo gde ima nešto. To si zaboravio da kažeš. Kako ćeš se odužiti onima što si obećao i prodao ti vidi.

    Reply
    1. Realno

      Zasto ste onda protestvovali u Valjevu, ako se sad iz tvog komentara jasno vidi da ti vec znas da se u Valjevu nece kopati i da si to znao pre mitinga u Valjevu?

      Reply
  3. Baki

    Poručio bih Vučiću da je Valjevo protiv kopanja bilo gde u Srbiji i da se ne pravi blesav jer će posle biti kasno za kajanje.

    Reply
  4. Uki

    Eto. I sta cemo sad? Sta ce opozicija nkvo da smisli da zbunjuje narod? Mada i sve manje ljudi se peca na te stvari.

    Reply
  5. Tica

    Vučić je korektan čovek i generalno je svaku oblast podigao na viši nivo. Nemam razloga da sumnjam u njegove reči. U krajnjoj liniji videće se ko je bio u pravu i kako.

    Reply
  6. Kosta

    Da nije Vucica ovaj narod bi isao go i bos pod demokratama, to se sve cise iz godine i godinu njihovim delovanjem vidi.

    Reply
  7. Pjerili

    POŠTOVANI, O RUDARENJU LITIJUMA U OKOLINI LOZNICE I U SRBIJI SAMO STRUKA TREBA DA’ DA MIŠLjENJE. IMAMO STRUČNE KADROVE SVIH PROFILA, IMAMO FAKULTETE I INSTITUCUJE KOJE TREBA DA DAJU STRUČNO MIŠLjENjE I ISTO TREBA POŠTOVATI. NAJVEĆE BOGASTVO JE ZDRAVLjE. NE TREBA ŽURITI I JURITI.TREBA UČITI I NA TUĐIM ISKUSTVIMA I TREBA ZNATI DA JE VODE NA PLANETI SVE MANjE I POSTOJEĆE KAPACITETE OBAVEZNI SMO DA ČUVAMO. ZA DOBIJANJE LITIJUMA KORISTE SE RAZLIČITI TEHNOLOŠKI POSTUPCI ŠTO JE USLOVLjENO RAZLIČITIM USLOVIMA EKSPLOATACIJE I PRERADE JALOVINE ZA DOBIJANJE LITIJUMA. SREĆA I BOGASTVO JE BITI ZDRAV, JER BOLESTAN IMA SAMO JEDNU ŽELjU -DA OZDRAVI-,A ZDRAV IMA MILION i ŽELjA i ZABORAVI DA JE BOLEST NAJVEĆI NEPRIJATELj CIVILIZACIJE. ZA VREME KORONE BORILI SMO SE DA SAČUVAMO ŽIVOTE NAŠIH PORODICA, I NISMO RAZMIŠLjALI O RUDARENjU LITIJUMA I DRUGIH MINERALA…

    Reply
    1. Aj ne smaraj

      Da, Marinika strucnjak za rudarenje. 🤣 Aj ne smaraj. Ni ti se ne razumes ni vecina onih koji komentarisu temu. Kad neko iz struke kaze da ce biti sve po standardima i u redu, onda drvlje i kamenje na struku? Za struku uzimate novinare n1 i danasa i pojedine opozicione politicare?

      Reply
  8. Valjevo kod Uba

    Zašto se vi naprednjacki dobosari plašite da Vučić, Ana Brnabic,Vucevic i njihove porodice I deca žive tamo gde se predviđa najveći napredak i gde je zdrava životna sredina? Do rudnika! I u čemu je problem da to pokažu narodu? Da budu prvi ispred svih? Kakvi Generali, kakav Hag, kakvo skretanje sa teme? Šta mi imamo protiv toga što je Vučić dobro sa Solcom? Ništa. Svako bira sebi društvo. Može da ga zove u goste. Da sve vreme budu zajedno. Ajde, sjasite već jednom sa tom pričom o ljubavi prema Srbiji. Dojadiste sa tim da je volite. Kao neke babe koje vole uvuče ali ni jednom ne bi da ga prošetaju ili čuvaju. Sa tom političkom prostitucijom je gotovo. Dakle dela! Život pored rudnika! Dokaz! Ok? A vama što je zapalo u opis posla da pišete poruke da pokrivate laži, pa šta ćemo? Sami ste birali. Da li Vučić, Ana i Vucevic veruje da je zdravo? Jer se bore za napredak i našu decu? Jesu nebrojeno puta rekli da su njihova deca i porodice kao sve druge? Pa sta im fali da zive do rudnika. Na posao helikopterom. Ionako ga koriste Dakle ili doseljavanja ili stop lažima! Pre toga nema kopanja! Sve i da se udruže sa potkupljenom opozicijom! Ovim soderom koji im još zvanično nije prišao. Ni tad neće kopati.! A, znate zašto? Zato što više nije tema da li će se tome narod suprotstaviti. A znati li telali SNS zašto? Jer nema drugog izbora? Jer je ovo egzistencijalmo pitanje? Šta vam smeta da Vučić živi u Divcima i Lukavcu? Svaki dan moći ćete zemljaka da vidite. Od kada je to kod vas ljubav na daljinu? Kad je dolazilo kuso i repato iz daljine dolazilo da ga vidi. Sve u autobusima. Egzistencijalno ugrozeni, oni ili njihovi. Pa svi smo to videli. Nije valjda pevacica pa da su dosli na kocert? Eto, sad će biti kraća relacija od mesta gde botujete do mesta gde Vučić živi. Neće biti kopanja u Valjevu! Pa nije dao ni Kosovo.!A u Ohridskom sporazumu mu se nije usprotivio da bude član medjunarodnih organizacija čije su članice nezavisne države.. Jer vam sada iole jasnije zašto ni u vaše botovanje ni magarac više ne veruje. To nema veze sto se okucio dok je NATO bombardovao Srbiju. Niti što mu se pajtosi Toma Nikolić koji ništa ne radi i Ana Brnabic koja ne zna geografiju sopstvene države ni za dvojku, baskare po vilama Dakle, ništa od toga nije tema. Samo kopanje uz doseljavanja političara. U čemu je problem? Sto nećemo da skrenemo sa teme i uslova. Nećemo!

    Reply
  9. Bilo ko

    Jadni tuzni ljudi koji pisete ove sludjujuce komentare iz bilo kog razloga, ranije sam bio besan na vas, sad mi vas je iskreno zao. Koliko nisko jedno ljudsko bice moze da padne.. Kako zivite sa sobom, pogledate komsijama u oci, deci.. Zapalicu vam svecu za zdravlje..

    Reply
  10. Vuk

    Ronin, pitam za druga, realno i ostali botovi, SEDI DOLE JEDAN. Sledeći put idete u ćošak pojma nemate.

    Reply
    1. Buba lenja

      A i ti si se pokazao kao ekspert „Vuce“? 🤣 Smem da se kladim da ni ti nemas pojma o litijumu, nacinu vadjenja i ostalom, vec si nosen misljenjem o trenutnoj vlasti, pa si ostrascen ka svakoj temi i samo kontriras namerno zbog njih?

      Reply
  11. Dragan

    ja verujem nasem presedniku jer sve sto je rekao tako je i bilo. i da ce biti sto muslimana za jednog srbina i da ce se osvetiti curuviji i da nece dati gasica i svoje kumove i da pobedjujemo na kosovu. a ove kompanije sto istrazuju rude nijedna neistazuje u valjevu nego na planinama oko valjeva koje su ionako puste tako da nece biti raseljavanja naroda kao sto nas plase ovi iz opozicije i lazna elita

    Reply
  12. Predrag Savić

    Pre nekoliko godina „Eurolitijum“ je na svom sajtu objavio obiman plan eksploatacije litijuma na području Valjeva, sa površinskim kopom koji je zahtevao izmeštanje toka Kolubare, puta i pruge. Lokalni front je tada u Skupštini grada postavio odborničko pitanje o ovoj temi, na koje odgovor nikada nije stigao. U medjuvremenu je otpor Valjevaca postao tako snažan, da nisu pomagale ni masne donacije sportskim klubovima i turističkim manifestacijama. Potom je „Eurolitijum“ , firma inače registrovana u Divcima, objavila da prelazi na istraživanje izvora tople vode , da bi pre nekoliko meseci jedan od vlasnika sada najavio eksploataciju borata u Valjevu, ali po potpuno novoj tehnologiji koja, tobože, nije pretnja za životnu sredinu. Dakle, ko god izjavi da oko Valjeva „nema šta da se kopa“ drsko laže!

    Reply
  13. Vuk

    Lenja bubo, takođe sedi jedan. Velika greška. Izuzetno znanje i iskustvo posedujem u tom segmentu.

    Reply
  14. Шпанац

    Питање за све. Зна ли неко колико има каменолома на територији општине Ваљево? Колико општина Ваљево месечно добија на име ренте од тих каменолома. Колико ти каменоломи загађују ваздух, околину, уништавају постојеће путеве? Нека струка каже. На папиру и у теорији све је супер али пракса код срба је нешто друго.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.