Crveni meteoalarm i dalje na snazi

Meteorolozi i danas najavljuju vreo dan i maksimalnu dnevnu temperaturu oko 40 stepeni. Na snazi je crveni meteoalarm, a kišaje moguća tek u nedelju.

Danas pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, retka (izolovana) pojava kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom, uglavnom na jugu i istoku Srbije i u planinskim predelima. Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar. Najniža temperatura od 16 do 25, a najviša od 37 do 40 stepeni.

Slično vreme očekuje nas i sutra , a za nedelju meteorolozi najavljuju moguću kišu , ali će dnevna temperatura ostati oko 38 stepeni.

Za prvi dan naredne nedelje najavljuje se promenljivo oblačno, sparno i nestabilnije vreme sa pojavom pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji uz grad i pojačan vetar. Najniža temperatura od 16 do 24, a najviša od 30 do 36 stepeni.

I dalje je crveni meteo-alarm na snazi, što znači da je reč o ekstremnim vremenskim uslovima, zbog kojih se građani pozivaju na oprez. U tri opštine u Srbiji proglašena vanredna situacija zbog problema u vodosnadevanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.