Divlja deponija na Malom Golupcu uprkos ulaganjima grada

Divlje deponije na Divčibarama niču kao pečurke posle kiše. Poslednja divlja deponija koja je uočena formirana je na lokaciji Malog Golupca. JKP Vidrak će narednih dana ukloniti istu.

Gradjevinski otpad , ali i svaki drugi otpad malo malo na Divčibarama formira divlju deponiju . Poslednja koja je uočena je deponija na Malom Golupcu. „Mi smo dobili nalog od komunalne inspekcije da deponiju uklonimo što ćemo narednih dana i uraditi“, kaže Dragutin Kuzmanović direktor JKP Vidrak.

Uklanjanje divljih deponija sa Divčibara nije novina za poslovanje Vidraka jer su do sada u nekoliko navrata čistili odredjene lokacije . Problem je što se na nekim mestima deponije pojavljuju iznova.

JKP Vidrak je nedavno na Divčibarama postavilo 12 podzemnih kontejnera, posude za odlaganje  za žara, zvona za odlaganje staklene ambalaže, a istovremeno doneta je i odluka da se ulice na Divčibarama u ovom periodu češće peru i izdjubravaju. Problem s druge strane pravi i činjenica da se jako malo kazni napiše za bacanje smeća jer je počinioce teško detektovati.

„Kaznena politika mora biti daleko oštrija jer se čini da neke stvari radimo uzalud . Mi očistimo , ali se pojavi na drugom ili ponekad i na istom mestu. Grad čini sve da ulaganjem u komunalnu infrastrukturu Divčibare budu što čistije , ali ovo je ponašanje pojedinaca koje treba da bude sankcionisano“

Pomenuta lokacija Malog Golupca je inače lokacija na kojoj je predvidjena izgradnja Vidikovca

10 comments on “Divlja deponija na Malom Golupcu uprkos ulaganjima grada

  1. Ronin

    Kazne moraju biti zestoke! Kakav crni apel, pa njih da zanima tivotna sredina ne bi cekali apel, vec bi sami se postideli sto baca ko gde stigne smece, a posle place na sav glas po portalima o zastiti zivotne sredine. Koliko licemerja osecam kad neko krene o zastiti zivotne sredine, a ovako pravi, recimo, deponiju divlju. Jos se lepo rade podzemni kontejneri na Divcibarama i svasta nesto korisno i ode lik i baci u sred sume. Nekad ne razumem ljude. Zar je tesko biti fin i ne raditi to zemlji koja je, moram priznati, jako jos uvek prema nama fer? U pamet se gospodo i nemojte da bacate smece gde stignete, pa da posle kukate na Vidrak kako ne cisti sve sto napravite haos.

    Reply
  2. Лазар

    ваљевчани су чудо једно,најкултурнија нација.

    Reply
  3. Istina

    Казне треба да буду ппримерене, али константне. Нажалост институције су уништене и људи који би то требали да раде само џабе примају плату…
    А што се тиче паметних контејнера, одлично. Само како никога није срамота што нису поставили још по 5 бехатон плоча од улице до контејнера, него је на многим местима и блато када киша падне. Па зар толико немамо памети…
    Нека Вучић натера институције да раде свој посао и неће бити дивљих депонија…

    Reply
  4. Teša

    Davno sam napisao,na tom mestu uŠvajcarskoj bi bio hotel A kategorije sa terasom i pogledom na venac Valjevskih planina, žičarom koja bi išla do Podbukova sa jedne i prema centru Divčibara sa druge strane,mi smo napravili deponiju,čak je tu dovoženo đubre iz Valjeva ,90 tih godina.

    Reply
  5. Zoran

    postoje kamere sa solarnim punjacima.postaviti ih snimiti ko baca djubre i naterati ga da ocisti t.j. da vrati u predasnje stanje.naravno i jos neka kazna.posle toga niko vise ne bi bacio ni papiric.

    Reply
  6. sin anarhije

    SRBI su to , busajuci se u grudi i psujuci majku trulim zapadnjacima koji nam satiru korene, usput obave u sumi i po koju nuzdu …. nuzda zakon menja, a mi smo ionako nebeski narod …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.