Gvozdenović: Skupština mora da radi po zakonu i demokratskim principima

Predsednik Skupštine Slobodan Gvozdenović izjavio da Skupština ne može da radi protiv zakona , a da nameru opozicije da od sednice napravi političku tribinu nikada neće dozvoliti. „Grad nema nadležnost i to je jasno definisano zakonom“, rekao je Gvozdenović.

Nakon što je sednica Skupštine trajala samo 9min i 20 sekundi i završena bez usvajanja dnevnog reda , predsednik Skupštien Slobodan Gvozdenović izjavio je da Skupština mora raditi po zakonu i na osnovu demokratskih principa .

„Evo danas smo održali drugu sednicu Skupštine sa nekakvom deklaracijom koja nam je poslata da se Skupština izjasni o deklaraciji za koju Skupština nije nadležna . Ja sam u skladu sa demokratskim principima kojima ću se i dalje rukovoditi dok ja budem predsednik Skupštine , stavio taj predlog na glasanje i predlog dnevnog reda nije usvojen . Ono što je najvažnije jeste tvrdnja i izjava predsednika Vučića da nikakvog rudnika niti rudarenja u Valjevu neće biti , to je jedno ,a  drugo , Vlada i ministarstva koja su nadležna za ovo će sve u vezi Rio Tinta ispitati formiranjem raznih komisija koje će se izjasniti uopštre o mogućnosti projekta. Naravno biće formirana i zdravstvena komisija  i Vlada i ministarstva će ova pitanja razmatrati u narednom periodu“, rekao je Gvozdenović.

Pokušaj odbornika koalicije Svanuće koja je i podnela zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Gvouzdenović je ocenio kao pokušaj održavanja političke tribine.

„Još jednom naglašavam Valjevo kao grad ima tačno definisane nadležnosti Ustavom i zakonom o lokalnoj samoupravi pa je ovakav jedan zahtev apsurdan i ovo je bio samo jedan pokušaj da se od Skupštine napravi jedna politička tribina koja ima za cilj da jedno stanje u kom je jedan deo stanovnika koji je poverovao u ove gluposti koje opozicija iznosi još više budu uzbudjeni, razjareni i dovedeni u sumnju u sve ovo. Ja nisam dozvolio tribinu i nikada neću dozvoliti tribinu . Radiću uvek u skladu sa zakonom , Poslovnikom i Statutom grada“, rekao je Gvozdenović.

15 comments on “Gvozdenović: Skupština mora da radi po zakonu i demokratskim principima

  1. Cale

    Tooooo, Bobi!
    A ovi iz Smraknuća svi u Neđeljice, pa nek mitinguju. Osobito ovaj Trifunovski s’ *** din. plaće – pa mu ništa ne valja… Do duše, ima neku Višlju čkolu, pa je i plaća u redu. More m’rš otale Bandoooo…

    Reply
  2. Marinika

    Bravo Bobo, razbucaj tu šačicu žutih mrava. Manić i Trifunović vode politiku (UŽAS) ! Kad ih narod vidi i čuje… Da se čovek samo prekrsti i da kaže SAČUVAJ ME BOŽE OD ŽUTE NEKRSTI !

    Reply
  3. Милош

    СНС је само још једном потврдио да је срамота за овај град. њиховим одборницима је забрањено да мисле и имају став. Они не заступају интересе грађана, већ њиховог картела. Ни за опстанак и останак рођене деце не смеју да дигну глас!

    Reply
  4. Boba grobar Valjeva

    Jasno je da je SNS pokušao da pobegne od rasprave o otvaranju rudnika litijuma i bora. Ako pročitate deklaraciju koju je opozicija predložila, jasno je da ništa od onoga što Konrad kaže nema nikakvog smisla. U njoj se jasno poziva na konkretne i zakonom određene nadležnosti koje grad ima a koje mogu da utiču na to da li će rudnika u Valjevu biti ili ne. Pročitajte i sami tekst deklaracije pa prosudite.

    Reply
    1. Cale

      Na čemu si ti? Jel ti to pripisala ona doktorka iz VPO ili uzimaš sam brez kontrole? Oću bre i ja, ako će da mi budne ko tebi tako. Kaka bre dilkaracija?

      Reply
  5. sin anarhije

    Kako botovi likuju i hvale jednog lika koji ne bi NI SMEO da bude javna licnost posle svih s …. koje je napravio … ali ipak je ovo Srbija zemlja polupismenog naroda na brdovitom Balkanu koja nestaje polako ali sigurno , Valjevo je sa padom broja stanovnika najbolji primer …

    Reply
  6. Kinez

    Uradite i modernu halu sportova i zakucajte opoziciju jednom zauvek. Samo kmeče,nikakav program nemaju,sem da sviraju u šuplju tikvu.

    Reply
  7. sin anarhije

    ZAVADI LJUDE SA LITIJUMOM, A ZA TO VREME SVE PRESLO U NADLEZNOST KOSOVSKIH ORGANA …. OOOO SRBI ALA STE PROKLETI ….

    Reply
  8. Istina

    Koliko ste pametni i sposobni, svi do jednog, govori to da za posljednjih 35 godina nas ima manje 20.000, da ste upropastili grad…Beton, beton i solitera. I ono malo zelenila sto je bilo vi ste uništili. Kiša nema gde da ode u zemlju, vazduh nema kud da prolazi… Najzagađeniji smo u svetu, prljavi, strojevi… Deponija hoće da nas proguta…
    Omladino put pod noge dok je vreme…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.