Janković na terenu: Obezbedićemo nove količine vode

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je danas izvorišta Orlovac i Popovaču i rekao da se razmatraju rešenja kojim će se obezbediti dodatne količine vode.

-Svakodnevno smo na terenu i razmatramo rešenja kako bismo obezbedili  dodatne količine vode. U vreme suše, u potpunosti razumemo nervozu naših sugrađana i zato ćemo u narednim danima pustiti u rad novi sistem na Orlovcu, nastaviti da dopremamo vodu u rezervoare Popovaču sa koga se snabdevaju Ključ, Tolić, deo Paštrića, deo Popadića, kao i u rezervoar Sanković. Od proglašenja vanredne situacije vojne i cisterne JKP „Vodovod Mionica“ dopremaju vodu do svakog domaćinstva, a mi ćemo se potruditi da to bude još brže. Pored toga, ugradićemo digitalne vodomere i opremu koja će lakše i brže detektovakti kvar u sistemu. A u septembru očekujemo da u rad bude pušten novi vodovodni sistem Ključka vrela kojim ćemo rešiti probleme vodosnabdevanja u 12 sela: Robajama, Rajkoviću, Ključu, Osečenici, Golupcu, Bukovcu, Mratišiću, Šušeoci, Đurđevcu, Sankoviću, Radobiću, Klašniću – kaže Janković i dodaje da se zahvaljuje svim svojim sugrađanima na razumevanju i strpljenju.

Na teritoriji opštine Mionica i dalje je na snazi vanredna situacija koja je proglašena usled ekstremne vremenske pojave – suše koja je prouzrokovana toplim talasom i poremećajem snabdevanja vodom za piće.

2 comments on “Janković na terenu: Obezbedićemo nove količine vode

  1. Dragan

    verujem da ce nas boban i ovo zavrsiti. ako je obezbedio da za nikoljdan narod jede lubenice sigurno ce obezbediti i vodovod

    Reply
    1. Branka

      Dali ce ti digitalni vodomeri otkriti kvar u Krcmaru u Todorcevicima pukla cev u Martu voda potokom tece podliva temelj kuce.Kvar prijavljivan vise puta .Obecanje danas cemo sutra i tako u nedogled.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.