Moguća blokada i u Valjevu?

Blokirane železničke stanice u Beogradu, a na društvenoj mreži fejsbuk najavljuje se  blokada i u Valjevu. U objavi se ne navodi kada i šta će biti blokirano.

 

Arhiv javnih skupova navodi da je u Beogradu sinoć na protestu protiv rudarenja litijuma bilo prisutno oko 40 000 gradjana . Pojedini beogradski mediji objavili su da se radi o značajno manjoj cifri. Koliko god da je bilo ljudi na ulicama Beograda epilog je blokada železničke stanice Prokop i Novi Beograd.  Kako prenose nacionalni mediji blokada bi mogla da usledi i danas u više gradova Srbije.

U medjuvremenu  na društvenoj mreži fejsbuk, najavljuje se  blokada i u Valjevu. U objavi se ne navodi koji deo grada ili šta  bi moglo biti blokirano i u koje vreme već se gradjanima poručuje da budu prisutni na društvenim mrežama kako bi bili obavešteni.

Ne treba zaboraviti da je prvi protest protiv  rudarenja litijuma nedavno održan u Valjevu nakon čega je usledila serija protesta u drugim gradovima Srbije . Činjenica je podjednako da na protest u Valjevu nije pozvala tada nijedna opoziciona partija . Pomenuta objava kojom se za danas najavljuje blokada ali ne kada i čega, kao ni ko je organizator upućuje na sličan scenario. Ipak da li bi se obim protesta mogao ponoviti , ostaje da se vidi.

U Beogradu sinoć zabeleženo i više incidenata tokom protesta , a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, najavio krivične prijave za sve vinovnike izgreda. Stav o protestu ovog prepodneva izneće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

13 comments on “Moguća blokada i u Valjevu?

  1. PREVARANTI

    Arhiv javnih skupova navodi da je u Mionici na protestu bilo 500 ljudi.
    TO JE ISTO KAO DA JE U TOKIJU BILO OSAM MILIONA.
    Tako izveštava Arhiv, istinito, objektivno , profesionalno….

    Reply
    1. Анонимни

      Istorija Srbije:
      Nakon pada Napredne stranke sa vlasti, došlo je do progona i ubijanja njenih pristalica, što je partija na vlasti, Narodna radikalna stranka, u svom stranačkom glasilu „Odjeku“ predstavila kao „veličanstveni narodni odisaj“. Naprednjaci su tokom maja 1889. godine održali partijski skup na kome su doneli program i statut stranke koji se suštinski nije razlikovao od onog iz 1881. godine. Dok je trajao skup, izbili su nemiri u Beogradu, u kojima je povređen veliki broj naprednjaka, dok je jedno lice poginulo. Mesec dana nakon ovih nemira, Napredna stranka je privremeno obustavila svoj rad, da bi početkom jula 1890. godine odlučila da ga ponovo pokrene. Nešto više od godinu dana nakon ukidanja Ustava iz 1888. godine, Napredna stranka je još jednom, mada na kratko, obrazovala vladu na čelu sa Stojanom Novakovićem (7. jul 1895 – 29. decembar 1896) da bi nakon ostavke vlade bila raspuštena.

      Reply
  2. Emilija Popadić

    To ste čuli od Ali-Babe Cece (Bojković) i njenih 40 rudnika?
    Žena se u svojoj osmoj deceniji života zalaže da sve stane, valjda joj krštenica daje za pravo da je boli uvo za druge. A daje joj i za pravo višegodišnje druženje sa čašicom i bogat boemski život. A boemština lepo košta.

    Reply
  3. Dragan

    samo vi protestvujte taman da vas policija sve kazni i da napunite budzet da mozemo vise clanova da zaposlimo

    Reply
  4. Jova

    Svakako će pola grada biti blokirano nedelju dana zbog Tešnjarskih, na to smo se navikli poslednjih 37 godina.

    Reply
  5. Лазар

    Срби,најгори народ на свету.
    подељени него икада.
    ко нас је поделио?
    потомци оних зликоваца који су крви дошли из БиХ,Шиптогорије и Хрваћанске државе аодмах после другог светског.
    на крају ће од нас остати шака јада и распарчана на милион државица.
    сви се међусобно мрзе,сви би нешто да покраду,а уз то сви причају о поштењу и моралу.
    немојте ићи на те блокаде јер је Бошњански Шиптогорски скупина под удбом већ припремила одмазду.
    они спремају и убиства.
    са им тим што су укључили види случајности,Европљане,Русе,ли те и амере да их подрже.
    па онда припремају причу о некаквом беомајдану.
    све преко њихових јајарица,Бојана и њему сличних.
    чувајте главе,спремни су на одстрел.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.