Nesreću u Krušiku izazvalo aktiviranje osnovnog punjenja mine

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu saopštilo je 8. avgusta da je nesreću u fabrici namenske industrije „Krušik“ na zapadu Srbije prošlog vikenda izazvalo aktiviranje osnovnog punjenja za minobacačku minu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„Dana 3. avgusta u fabrici ‘Krušik’ je oko 9.15 časova u procesu rada došlo do aktiviranja osnovnog punjenja za minobacačku minu, kao i da je od posledica detonacije i rasprskavajućeg dejstva sagorelih barutnih čestica povređeno deset lica“, navodi se u odgovoru Tužilaštva za Radio Slobodna Evropa.

Dodaju i da će policija podneti izveštaj o ovom događaju Osnovnom javnom tuži Od 2017. do avgusta 2024. godine, u Srbiji se dogodilo 12 nesreća u fabrikama koje su u sastavu Odbrambene industrije Srbije.

U tim nesrećama je živote izgubilo sedam osoba, a više od 40 je povređeno.

2 comments on “Nesreću u Krušiku izazvalo aktiviranje osnovnog punjenja mine

  1. Sramota na nesreću grada

    Saznajemo vesti iz Krušika preko radio Slobodna Evropa dok rukovodstvo Krušika ćuti i kaže da je troje povređenih a ćute što je ugašena ambulanta i ko je ugasio ambulantu,kao da Krušik proizvodi torte.Sramota a rukovodstvo prolazi bez ikakvih sankcija koje nije doraslo vođenju fabrike

    Reply
    1. Sladjsna

      rukovodstvo se bavi time ko je dojavio novinarima ikako je smelo da se sazna. koja je ovonesreca po redu za vreme VD. Oce li neko odgovarati?

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.