Odložena ovčarska izložba

Ovčarska izložba i takmičenje u pripremi jagnjećeg pečenja i gulaša, koje je bilo zakazano za 8. septembar 2024. godine u Pričeviću, odloženo do daljnjeg, navodi se u saopštenju JP Agrorazvoj .  Ova odluka je doneta zbog nepovoljne epidemiološke situacije u borbi sa svinjskom kugom koja je zahvatila teritoriju Kolubarskog okruga i šire.

„Svesni smo koliko su ovakvi događaji važni za našu zajednicu i sa žaljenjem donosimo ovu odluku. Međutim, zdravlje i bezbednost naših učesnika i svih domaćinstava koja učestvuju, su nam na prvom mestu. O novom terminu održavanja manifestacije bićete blagovremeno obavešteni.Zahvaljujemo se svima na razumevanju i podršci u ovim izazovnim vremenima“, navodi se u saopštenju Agrorazvoja.

Uz saopštenje Agrorazvoj je dostavio i mišljenje Veterinarskog specijalističkog instituta Šabac u kom se kaže da je Pričević proglašen ugroženim područjem na Više rešenja o proglašenju ugorženog područja , a povodom ustanovljenja AKS u više naseljenih mesta u okolini (na udaljenosti od 3-10km) ovim rešenjem u poglavlju 5 stav 6 zabranjuje se održavanje sajmova, izložbi životinja . „Rizik od širenja AKS je umereno visok obzirom da se radilo o mogućem pasivnom sekundarnom prenosu infekcije“, tvrdi pomenuti Institut.

 

1 comment on “Odložena ovčarska izložba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.