Pojačana kontrola saobraćaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici saobraćajne policije, od 5. do 11. avgusta ove godine, sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Akcija će istovremeno biti sprovedena u 31 evropskoj državi koje su članice organizacije ROADPOL (Evropska mreža saobraćajnih policija).

Saobraćajna policija će svakog dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i presretače, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Podsećamo, tokom prethodne međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja je sprovedena u aprilu ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili su više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine, od čega čak 6.000 prekršaja prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza, navodi se u saopštenju.

 

4 comments on “Pojačana kontrola saobraćaja

  1. Vlada

    Pa oni samo radar i koriste, za ostale prekršaje nije ni bitno … Da li će ikada početi da sankcionišu bahato parkiranje i ove kompleksaše sa probušenim auspusima?

    Reply
    1. bajker

      teško, moraju da znaju članove zakona koji se odnose na taj prekršaj. Ovako, radar, crno na belo, bez dokazivanja ikakvog…znaju taj jedan napamet član zakona o prekoračenju i udri.

      Reply
  2. Valjevac

    Pojačajte kontrolu pušenja u zgradi MUPa ako neznate koje kancelarije napisaćemo. Vam.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.