Povećana potrošnja vode – Apeli ne daju rezultate

Dnevna potrošnja vode u Valjevu skoro je duplo veća od prosečne godišnje potrošnje . Kako saznajemo u JKP Vodovod, apeli koji se upućuju gradjanima nemaju efekta.

foto:AI

Tri opštine u Srbiji već su uvele vanrednu situaciju zbog problema u vodosnabdevanju . Valjevo se za sada , može se reći drži sa prosečnom dnevnom potrošnjiom od 500 do 550L/s .

Da je potrošnja vode povećana svedoči podatak da je prosečna godišnja potrošnja vode u Valjevu od 300 do 350l/s . Apeli ,  za racionalnu potrošnju vode , kažu u Vodovodu, ne pomažu pa je zanimljivo da i kada se apeluje potrošnja vode se poveća.

U vrelim danima sasvim je i očekivano da potrošnja vode za redovne potrebe domaćinstava bude povećana , ali najveća potrošnja , po istim podacima, beleži se u toku večernjih časova što implicira da se pored redovne potrošnje zalivaju bašte i voda neracionalno troši.

Ono na šta JKP Vodovod ne može da utiče jeste smanjenje kapaciteta na vodozahvatima jer su suše evidentne s obzirom na dnevne temperature i preko 40 stepeni. Vode za sada ima, ali bez obzira na ignorisanje apela za racionalnu potrošnju , možda nije loše da se zamislimo kako bi izgledao dan bez iste .

 

2 comments on “Povećana potrošnja vode – Apeli ne daju rezultate

  1. Dragan

    Ako se ovako nastavi sa potrosnjom vode za rudnike nista nece ostati i nece nam biti dovoljna ni brana rovni

    Reply
  2. sin anarhije

    Paradajz moram da zalivam,, ako nemate dovoljno neka vam veliki vodj obezbedi cisterne , posto on o svom narodu brine danonocno …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.