Brucoše iz Valjeva koji će studirati u Beogradu i Novom Sadu očekuju više kirije

Za nešto više od dve sedmice počinje školska godina na fakultetima, pa će se na studije uputiti i mnogi mladi Valjevci koji su visokoškolske ustanove najviše upisali tradicionalno u Beogradu i Novom Sadu. A to za njihove roditelje znači početak novih uvećanih troškova, jer su kirije u ta dva najveća grada skočile.

Ko od budućih studenata iz Valjeva ranije nije pronašao odgovarajući stan i u najboljoj varijanti smanjenja troškova cimera za zajednički stduentski život, suočiće se, zbog povećane tražnje, sa skokom cena stanarina i u Beogradu i u Novom Sadu.

Naime, kako pokazuju podaci specijalizovanog sajta nekretnine.rs cene stanova koji su ponuđeni za izdavanje u ova dva najveća univerzitetska centra više su i u avgustu i u septembru. U Beogradu, pokazuju podaci ovog sajta, kirije su porasle u svim naseljima glavnog grada, sem na Novom Beogradu. Slična situacija je i u naseljima Novog Sada.

U glavnom gradu studenti često iznajmljuju garsonjere, a njihova cena zavisi svakako najviše od lokacije. Tako, kako pokazuju podaci sa nekretnine.rs u Beogradu za garsonjeru od 30 kvadrata treba mesečno izdvojiti od 450 evra ako se nalazi u centru grada, kirija za garsonjeru na Voždovcu iznosi oko 350 evra, a u Mirijevu oko 300 evra.

Brucošima iz Valjeva koji su upisali neki fakultet u Novom Sadu, plaćanje stanarine će biti nešto jeftinije. Tako se u naselju Podbara cene garsonjere izdaju za 250, na Grbavici za oko 300, dok je za stanovanje u garsonjeri u centru Novog Sada potrebno izdvojiti oko 350 evra.

Stručnjaci za nekretnine smatraju da to i nisu konačne cene, te da one do kraja ovog meseca u zavisnosti od tražnje mogu biti i više.

4 comments on “Brucoše iz Valjeva koji će studirati u Beogradu i Novom Sadu očekuju više kirije

  1. Miodrag

    Neznam sta ce im da studiraju u beogradu ili novom satu kad ima singidunum u valjevu koji stranka priznaje bolje nego beogradski fakultet

    Reply
  2. drzava snalazljivih

    Nemojte da mucite roditelje. Samo punite dzepove stanodavcima i fakultetima. Te diplome sve manje vrede. Mnogima su i propale, pa su jos dobili i epitet budala i nesposobnjakovica sto su studirali, a nisu se „snasli“ sa fakultetskom diplomom. Posao ce vam oteti ovi sa diplomama privatnih i iz Kosovske Mitrovice.

    Reply
  3. Zoran

    Zašto mnogi izbegavaju Studentske domove? Svi sa višim prosecima ocena, preko 8,50 – bez problema upadaju u domove. Sada, stanovanje sa ishranom i prevozom, na mesečnom nivou košta oko 10.000, dinara.
    E sad, ko želi konfornije stanovanje u stančić preko puta fakulteta sa plaćanjem komunalija i uz dostavu hrane iz kafana i vožnju taksijem moraće da izdvoji oko 100.000, dinara. I to je lepo, za one koji mogu i imaju.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.