Čestitke djacima prvacima

Valjevske gradske i seoske škole spremne su za novu školsku godinu, a ove godine je na teritoriji grada Valjeva prvi put u đačke klupe selo 753 mališana.

Prvog dana nove školske godine, OŠ „Prota Mateja Nenadović“ u Brankovini posetili su zamenica načelnika Gradske uprave Branka Rosić i član Gradskog veća grada Valjeva Nikola Stojanović. Oni su poželeli đacima prvacima, kao i ostalim učenicima i svima koji rade u prosveti srećan i uspešan početak nove školske godine.

Osnovna škola „Prota Mateja Nenadović“ u Brankovini ove godine ima ukupno upisanih 19 učenika prvog razreda, uključujući i izdvojena odeljenja u Goloj Glavi, Babinoj Luci, Joševi i Kotešici.

Već dve godine grad Valjevo finansira udžbenike za sve đake prvake, a od ove godine po prvi put preko Lokalnog akcionog plana finansirana je nabavka udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda, u iznosu od 32 miliona dinara.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je i ove godine podržalo kompaniju „Bambi“ za plazma paketiće, a kompanija „Europrom“ je kao i prethodnih godina ulepšala prvi dan đacima prvacima darivanjem slatko-slanih paketa.

Grad Valjevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.