Do kraja sedmice ugovori za sve korisnike subvencija za zamenu energenata

Sa građanima Valjeva počelo je potpisivanje ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sprovođenje mere zamene postojećeg energenta u individualnim ložištima i prelazak na biomasu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Najavljuje se da će da će do kraja ove nedelje biti pozvani svi koji su prošli na Javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima, s ciljem smanjenja zagađenja vazduha.

Viktor Mićić, predsednik Komisije za realizaciju mera energetske sanacije je izjavio da je u prethodnom periodu na raspolaganju bilo 36 miliona, sada 62,5 miliona dinara, što je ukupno skoro 100 miliona dinara uloženih sredstava samo za nabavku kotlova.

„To su ozbiljna sredstva i ozbiljan broj domaćinstava koji je napustio ekološki neprihvatljivo grejanje. Više od 1000 kotlova se nabavilo preko Ministarstva za zaštitu životne sredine i Ministarstva rudarstva i energetike“, naglasio je Mićić.

Podsećamo da je vrednost ovog projekta 62,5 miliona dinara, od čega je Ministarstvo za zaštitu životne sredine opredelilo 50, a Grad 12,5 miliona dinara, čime je obuhvaćeno 372 domaćinstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.