I danas kišovito, vodostaj raste, od sutra razvedravanje

U Srbiji i na području našeg grada nastavlja se pravo novembarsko vreme koje je počelo u petak, a zbog obilnih padavina u centralnoj Evropi stiglo je upozorenje na rast vodostaja i reka koje prolaze kroz Srbiju.

Naglo zahlađenje praćeno padavinama dovelo je do toga da sneg padne na Kopaoniku i Goliji, a po vremenskoj prognozi kišovito i hladno vreme za ovo doba godine biće i danas u većem delu Srbije. HMZS upozorava na obilne padavine na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda.

Uz to, kako ističu u HMZS, vodostaj Dunava beleži rast i očekuje se da će se taj trend nastaviti u naredna četiri dana. Takoše, i vodostaj Save je u porastu sa tendencijom daljnjeg povećanja tokom istog vremenskog perioda.

“Iako je trenutni vodostaj ovih reka u domenu srednje niskih vrednosti za ovo doba godine, nadležne službe prate situaciju kako bi bile spremne za eventualne intervencije”, navode u HMZS.

Što se tiče područja Valjeva, meteorolozi kažu da nas danas očekuje kišovito i hladno vreme, uz minimalnu temperaturu od 7, a maksimalnu od 14 stepeni. Međutim, od sutra nas, po najavi meteorologa, očekuje razvedravanje i rast temperature, pa će najviša dnevna biti 21 stepen.

Do kraja nedelje, po vremenskoj prognozi, u Valjevu će se zadržati vreme povremeno sa kišom, ali ne sa toliko padavina, i najvišom dnevnom temperaturom oko 20 stepeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.