I Vodovod zatražio povećanje cena

Pred gradskim odbornicima na narednoj sednici Skupštine naći će se i zahtev JKP Vodovod za povećanjem cena usluga za 25%. JKP Vodovod u zahtevu navodi neophodnost izmirenja obaveza prema dobavljačima i neophodna ulaganja u rad preduzeća.

JKP Vodovod dostavilo je zahtev gradu Valjevu za povećanje cena usluga za 25%. U obrazloženju ovog zahteva se navodi da bi se uspostavili ekonomski principi poslovanja neophodno je izvršiti definisanje novih cena pružanja usluga koji će omogućiti izmirenje obaveza prema dobavljačima, obezbediti sredstva za održavanje tekuće likvidnosti preduzeća usled rasta cena energenata, materijala neophodnih za redovno snabdevanje i održavanje vodovodnog sistema, kao i obezbediti novčana sredstva neophodna za zanavljanje sredstava za rad, a sve u cilju kvalitetnog pružanja usluge.

Novim cenovnikom je predviđeno i uvođenje nove kategorije za odvođenje otpadnih voda pod nazivom „Privreda potis“ a odnosi se na korisnike koji su priključeni na novi potisni cevovod u industrijskoj zoni koji je Grad predao na upravljanje JKP Vodovod.

Ukoliko predlog bude usvojen nove cene za gradjanstvo biće sledeće:

-cena isporuke pijaće vode 61,75 din po m3

-cena vode na Divčibarama 168, 56 dinara po m3

-cena vode Valjevska Kamenica 98,19 dinara po m3

-cena vode seoski vodovod KUkalj 74,39 dinara po m3

-cena vode seoski vodovod Prskavac 121,44 dinara po m3

-cena vode seoski vodovod Žabari 74,39 dinara po m3

-odvodjenje i prečišćavanje vode Valjevo 36,75 dinara po m3

-cena odvodjenja otpadnih voda Divčibare 64,29 dinara po m3

-cena  prečišćavabnja otpadnih voda 32,76 dinara

 

4 comments on “I Vodovod zatražio povećanje cena

  1. Dragan

    i sa povecanjem cena nije velika i nama bi se vise isplatilo da prodajemo vodu u inostranstvo po paprenim cenama nego sto dajemo gradjanima tako da bolje da se niko nebuni

    Reply
  2. Zvonko

    Javno pozivam građane da svi prestanu da plaćaju vodu i đubre ako podignu cene! Ovde se priča o povećanju plata i penzija 10 posto, a cene dižu 100%.Pa da vide i gospida iz JKP kako je kad ne primiš platu.

    Reply
  3. Istina

    Tako je Zvonko.
    Bruka. Napunili ste kancelarije sa botovima i nemate gde više da sedite u vodovodu…i nema para. A kako da narod i penzioneri plaćaju? Svaki put se cene dižu dva puta u odnosu na povećanje plata i penzija.
    I niko nema da zacepi usta predsedniku kada priča o proseku plata sad i pre 12 godina. Pa da li on zna kiko je vredelo 300€ pre 12 godina? Upropastiše državu. Samo se sve više bogate bogataši…
    A Valjevo treba da je stid i sramota za cenu vode na Divčibarama. Ja ne znam koliko čovek treba da bude ograničen pa da predloži da kubik vode bude skuplji na Divčibarama skoro 4 puta nego u Valjevu, pogotovo što voda na Divčibarama NIJE PIJAĆA VODA. Sram da vas bude u lokalnoj vlasti, imate li malo pameti…? Ispravite tu nepravdu.
    Omladino bežite dok je vreme.

    Reply
  4. Istina 2

    Gde su pare? Uzmite pare od bogatih privrednika, okrpite duple trake, rupe na svim ulicama, popravite šahte…, izmestite deponiju…
    Pod jedan popravite cevovode jer vam nekontrolisano otiče preko 50% vode i onda će voda biti duplo jeftinija…
    Bruka, uništiste ceo grad i Srbiju.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.