Krivošejev predavač na kongresu Instituta “Batut”

Istoričar Vladimir Krivošejev biće jedan od predavača na Međunarodnom kongresu koji povodom veka postojanja i rada organizuje Institut za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović Batut”.

“Učinjena mi je posebna čast da sam kao istoričar koji već godinama proučava teme vezane za zdravstvo, direktno pozvan da učestvujem na Međunarodnom kongresu o javnom zdravlju koji povodom 100 godina postojanja i rada organizuje Institut Batut. Moje izlaganje o epidemiološkim prilikama i smrtnost od posledica epidemija u Srbije pre i tokom Prvog svetskog rata biće prezentovano u okviru teme: Javno zdravlje i vanredne / krizne situacije”, napisao je na svom Fejsbuk profilu Vladimir Krivošejev, istoričar, muzejski savetnik u Narodnom muzeju u Valjevu, koji je, između ostalog, autor i knjiga o epidemiji španske groznice u Srbiji i epidemija u Srbiji tokom Prvog svetskog rata.

Međunarodni kongres “Javno zdravlje – dostignuća i izazovi” u organizaciji Instituta “Batut”, na kome će se kao predavač pojaviti i naš sugrađanin, održava se 15. i 16. oktobra u Beogradu. Neke od tema ovog kongresa su i sistemi zdravstvene zaštite, životna sredina i zdravlje, kao i prevencija i kontrola zaraznih bolesti.

10 comments on “Krivošejev predavač na kongresu Instituta “Batut”

  1. kafedzija

    o cemu ce da izlaze? Kako je lepo biti na drzavni jaslama, raditi od 8 – 13h, smotati burek, novine i pravac kuci ili obliznji kafic pa kuci?

    Reply
    1. Vlada

      Od kada nije direktor počeo je mnogo da piskara protiv vlasti, što u vreme dok je bio direktor nikako nije smeo… Mnogo je dosadan.

      Reply
      1. Анонимни

        Treba da živimo u sistemu u kome će svi, pa i oni koji su na odgovornim mestima, smeti da kažu kada se sa nečim ne slažu ili kada misle drugačije. Postala je opšta pojava da se nešto „ne sme“, a ne znam samo da li je to do sistema ili do pojedinaca.

        Reply
      2. Pratilac

        Koliko pratim razvoj dogadjanja, od kad on nije direktor na vlasti se smenjuju oni koji i zaslužuju svaku kritiku.

        Reply
  2. Паризер и паштета

    Много се ботови разобадали.
    Биће сендвича.

    Reply
  3. Valjevac

    BRAVO!
    Krivošejev je za valjevski muzej, za koga do njegovog postavljanja za direktora nisu znali ni u Valjevu, a kamo li van, mnogo učini. Rekonstruisao, obnovio ga, otvorio mnoge postavke, doveo posetioce. Od mrtve institucije muzej je postao najnagradjivanija ustanova te vrste u Srbiji.
    Pravi Valjevci se ponose i muzejem i dr Krivošejevom.
    A izvanredno je što sada pronalazi vremena da doprinos daje i na polju lokalne i nacionalne istorije. A odlično je što to prepoznaju i drugi.
    Pun respekt.

    Reply
  4. Koleginica

    Svaka čast.
    Vlada je kao direktor uzdigao naš muzej. A i danas rezultatima svoga rada daje ogroman doprinos da ta institucija ne propadne, kako to često biva sa odlaskom onoga ko ju je preporodio.

    Reply
  5. Istorija

    Uzdizanje Muzeja je vidljivo pogotovo kada je skinuo istorijsku tablu sa Muzeja o mestu i datumu osnivanja najstarijeg Valjevskoga kluba FK ,,Budućnost,,čudi me da koleginica nije znala za to što je itekako istorijski datumbsko je Krivosejev istoričar a ne kelner

    Reply
    1. Pratilac

      U. Jaka stvar. Na zgradi koja je bila i osnovna škola, i gimnizaja i ekonomska, i tehnička, u kojoj se nalazila i čitaonica, pa i valjevska bolnica, i ko zna šta sve korisno, a sada muzej, … u čijim salama je na raznim sastancima osnivano što-šta dragoceno, mora da se nalazi tabla da su se tu okupili neki da bi terali krpenjaču. Epohalno.

      Reply
      1. Posetilac

        Tu tablu su namestili istoričari a skinuli konobari koji su kasnije postali istoričari kad su prestali biti komunisti

        Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.