Niska medalja za mlade rvače “Mladosti”

U sportskoj hali Mostonga u Somboru održano je Prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom za kadete i pionire, a valjevski Rvački klub “Mladost” nastupao je sa 11 takmičara, 9 u muškoj konkurenciji i 2 u ženskoj.

Najveći uspeu konkurenciji kadeta ostvario je Ognjen Pešić koji je u kategoriji do 92 kg na putu do zlatne medalje savladao 4 protivnika. Nakon dve startne pobede usledilo je tzv „finale pre finala“ sa Avramovićem iz beogradskog “Torlaka” gde je Pešić u igri nerava pobedio rezultatom 4-4 osvojivši poslednji bod. U finalu je dosta lakše odneo pobedu protiv predstvnika “Crvene Zvezde”.

Veljko Mitrović u kategoriji do 65 kg uz 3 pobede dolazi do finala, međutim nije imao rešenje za Lendjel Kevina iz Kanjiže koji je i dalje dominantan u toj kategoriji.

Jana Vučićević i Anastasija Simanić uz dve pobede i poraz osvajaju srebrne medalje u ženskoj konkurenciji, iako su uzrastom mladje.

Kod pionira Vukašin Mirović osvaja zlatnu medalju uz 4 pobede, dok se Mihailo Mojić morao zadovoljiti bronzom.

„Veliki trud i rad tokom celog leta se isplatio, treninzi u našoj sali uz pripreme u Karatašu i visinske pripreme na Kopaoniku donele su rezultat. Svi smo jako zadovoljni, svaka medalja sija kao zlatna. Kao predsednik kluba osećam potrebu da istaknem rad našeg trenera Darka Pantelića koji je stvorio izuzetnu radnu atmosferu u ne baš zavidnim uslovima i bez dana odmora tokom celog leta spremao je ekipu za dinamični septembar. Ovaj prvi pokazatelj je odličan, sledeće nedelje nas očekuje Prvenstvo za juniore i starije pionire, medjunarodni turnir u Slovačkoj Prievidza i turnir u neolimpijskoj disciplini beach wrestling u Velikom Gradištu. Sama činjenica da na svim navedenim turnirima očekujemo medalje govori o tome koliko se kvalitetno proširila baza“, kaže Bojan Marić, predsednik RK “Mladost”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.