Od danas kiša i osveženje u celoj Srbiji

Kraj višemesečne suše, osveženje sa padavinama i padom temperature, to je najava meteorologa za narednih nekoliko dana.

“Ove sedmice biće promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Značajan pad temperature očekuje se već od danas, kada će se maksimalne dnevne temperature kretati od 22°C do 28°C, a minimalne od 15 stepeni, pa sve do 21°C”, stoji u prognozi vremena koju je za Srbiju objavio RHMZ.

U Valjevu, po ovoj prognozi, danas nas očekuju povremeni pljuskovi i temperatura do 31 stepena. Međutim, kako je najavljeno, već od sutra nas očekuje drastičan pad temperature, sa kišom tokom većeg dela dana. Minimalna temperatura biće 15, a maksimalna 17 stepeni. Delimično oblačno i sa povremenom kišom očekuje nas po ovoj prognozi vremena u Valjevu i u sredu, kada će jutarnja temperatura biti tek 13, a maksimalna dnevna 22 stepena.

Meteorolog Ivan Ristić je u svojoj prognozi potvrdio da nas posle izuzetno toplog početka septembra ove sedmice očekuje vremenski preokret.

“Očekujemo da će ova kiša biti značajna, pogotovo u delovima zemlje koji su najviše pogođeni sušom. Ali ono što je najvažnije, doći će do prodora hladnog vazduha sa severa Evrope. Krajem sledeće nedelje očekujemo formiranje polarnog vrtloga iznad Severnog mora, što će dodatno spustiti temperature. Temperatura će pasti ispod 20 stepeni, a jutarnje temperature će biti tek nešto više od 10 stepeni”, rekao je Ristić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.