Održan drugi Nacionalni simpozijum „Kolubarski dani zdravstvenih radnika i saradnika 2024“ u Valjevu

Valjevo je bilo domačin Nacionalnog simpozijuma „Kolubarski dani zdravstvenih radnika i saradnika 2024“ sa temom ,,Multisektorski pristup u očuvanju zdravlja majke i deteta“ .

Udruženje zdravstvenih radnika i saradnika Kolubarskog okruga „Budućnost“ po drugi  put je organizovalo skup sa nacionalnom pokrivenošću, uz učešće gostiju iz Republike Srpske. Pokrovitelji su bili Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Grad Valjevo, Komora medicinskih sestara i tehničara Srbije, Zdravstveni centar Valjevo i Balkanska asocijacija medicinskih sestara  – BAMS.

U stručnome delu simpozijumaa održana su predavanja na teme obavezne i preporučene imunizacije u Republici Srbiji i podrške porodično razvojnoj nezi – prvi korak u očuvanju zdravlja dece.

Nacionalni simpozijum je u dva radna dana okupio oko 300 učesnika. Aktuelna i značajna tematika  je omogućila  maksimalan stručni vid usavršavanja i razmenu iskustava  po ovoj temi,kao i mogućnost da se čuju najeminentniji predavači iz oblasti ginekologije, pedijatrije, patronaže i oblasti javnog zdravlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.