Relja Lukić bronza na seniorskom Prvenstvu Srbije

U subotu 22.09.2024. godine u sportskoj hali „Mostonga“ u Somboru održano je seniorsko Prvenstvo Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom.

Rvački klub Mladost nastupao je sa 6 rvača u konkurenciji 22 kluba i 121 borca. Gotovo u svakoj kategoriji zabeleženi su nastupi osvajača medalja sa evropskih i svetskih turnira.

Jako mlada ekipa RK „Mladost“ pokazala je veliku borbenost, bilo je dosta teških mečeva, pobeda i poraza ali mladi Relja Lukić uspeva da u kategoriji 82 kilograma osvoji bronzanu medalju uz dve pobede i poraz. U meču za treće mesto protiv borca iz RK Kragujevac iskoristio je priliku i meč je rešio u prvoj rundi tehničkom superiornošću rezultatom 8:0.

Pored njega Lazar Mirović nakon dve pobede i jednog poraza dolazi do borbe za treće mesto, medjutim u drugoj rundi izgubio je od Gavrilovića iz beogradskog Partizana.

„Ogromna radost u klubu, fantastičan rezultat koji svima sada daje vetar u ledja. Koliko je teško doći do seniorske medalje na nacionalnom nivou u rvanju grčko-rimskim stilom govori podatak da je pre njega za Valjevo to uspeo njegov trener Darko Pantelić 2016. godine, a pre toga bi morali da se vraćamo u istoriju jugoslovenskog rvanja. Lukić je celo leto proveo po kampovima i pripremama, veliki iskorak napred donosi i saradnja izmedju klubova Centralne Srbije i rad sa trenerom Srdjanom Djokovićem, sav taj rad ugradjen je u ovu bronzanu medalju koja sija kao zlatna“

Bojan Marić, predsednik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.