Stiže polarni vrtlog, od danas drastično hladnije vreme

Drastično zahlađenje danas u većem delu Srbij, a po najavi meteorologa Ivana Ristića danas stiže nam polarni vrtlog koji donosi kraj leta. Kiša i pad temperature od danas i u Valjevu.

“Hladan martimni arktički vazduh sa severnog pola stigao je do Velike Britanije i Irske, jak polarni vrtlog se razvija iznad Severnog mora i usmerava arktički vazduh na jug i jugoistok Evrope. Prema jugu izlaz na Sredozemno more je dolina Rone, a prema jugoistoku to sunama poznata bečka vrata. U petak 13. septembra hladan polarni front zahvatiće Balkan i doneti osetniji pad temperatura”, napisao je meteorol Ivan Ristić.

Zbog toga, kako je naveo, od danas nas očekuje pretežno oblačno, vetrovito i hladno vreme.

“Imaćemo i povremenu kišu. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja u toku dana uglavnom između 10 i 15 stepeni”, stoji u Ristićevoj prognozi.

Po prognozi RHMZ, danas u Valjevu kišovito, sa maksimalnom temperaturom do 17 stepeni. Ddva dana vikenda biće još svežija. U subotu maksimalna temperatura 14, a u nedelju samo 13 stepeni, dok će oba dana jutarnje temperature biti oko 7-8 stepeni.

I u subotu i u nedelju na području našeg grada uz vetar je moguća i povremena kiša, koja će jačeg inteziteta, kako se prognozira, biti prvog dana vikenda.

1 comment on “Stiže polarni vrtlog, od danas drastično hladnije vreme

  1. sin anarhije

    SUPERCELISKE OLUJE , POLARNI VRTLOZI, MECKINE RUPE, ovaj narod je i ovako poluobrazovan, pa ga dodatno opteretite izrazima koje retko ko i razume …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.