Valjevo od petka glavni grad hortikulture u Srbiji

Počevši od petka 27. septembra, do nedelje 29-tog, Valjevo će biti glavni grad hortikulture u Srbiji zahvaljujući prvoj jesenjoj izložbi cveća, a organizatori najavljuju da će ona privući veliki broj posetilaca i ljubitelja prirode iz cele zemlje.

Jesenja izložba cveća, kako je u programu TV Prva izlavila Snežana Birčanin iz preduzeća „Agrorazvoj valjevske doline“, treba da okupi više od 20 izlagača iz različitih krajeva Srbije.

„Došli smo ovde da Srbija vidi Valjevo u pravom svetlu. Naša zamisao je da proizvođačima damo priliku da predstave svoj jesenji program cveća i sadnog materijala“, rekla je ona.

Jesen je ključan period za sadnju i negu mnogih vrsta cveća, a hrizanteme, dvogodišnje vrste poput dana i noći, zvončića i turskog karanfila su samo neki od cvetnih ukrasa koji će dominirati izložbom. Ovaj period takođe je pogodan za sadnju višegodišnjih biljaka i žbunastih dekorativnih vrsta.

„Valjevski kraj obiluje agro-ekološkim uslovima za proizvodnju cveća. Naši proizvođači su pokazali da mogu da pariraju i proizvođačima iz Holandije“, rekla je takođe u programu TV Prva  stručnjak za hortikulturu Smiljana Simenuović iz „Agrorazvoja“.

Najavljeno je da će posetioci jesenje izložbe cveća takođe imati priliku da prisustvuju radionicama na kojima će se izrađivati saksije od gline, a i najmlađi će imati priliku da se okušaju u ovom kreativnom procesu.

Pored toga, sva tri dana izložbe biće obogaćena kulturnim programom, uključujući koncerte klasične i pop muzike, što će dodatno doprineti atraktivnosti ovog događaja.

8 comments on “Valjevo od petka glavni grad hortikulture u Srbiji

  1. Sramota Valjeva

    Glavni botovi Sns su lica zaposlena u Agrorazvoju. Nismo zaboravili vaše radove.

    Reply
    1. Dragan

      pa sta. mogu ljudi da podrzavaju stranku ako nema dovoljno posla. bolje i to nego da sede zaludni i primaju platu. ovako su bar od neke koristi

      Reply
    2. ПОЉОПРИВРЕДНИЦА

      Једино људи у Агроразвоју су светла тачка овог града. Мрзите их,јер раде или како ваљевска чаршија воли да каже „штрче“па их треба скратити за главу. Публика воли „крв“. Редовно пратим шта раде, колико помажу пољопривреднике, са њима сам као пољопривредница ишла у Италију и БиХ у стручне посете да видимо како други раде у сточарству и воћарству. По мени они се труде, врло љубазни, све се брзо око папирологије завршава. Попричају са нама, кажемо им за наше проблеме и некако је лакше кад имаш некога ко ће ти помоћи.
      Реваншизам није никоме помогао и велики број људи које знам рад Агроразвоја подржавају. Овај коментар ми делује на једну озлојађену душу незадовољну самом собом.

      Reply
  2. Valjevac

    Još samo da u vesti navedete lokaciju u gradu gde će izložba biti održana! Pozdrav

    Reply
  3. Valjevac

    Trebali ste izložbu da održi e ispred Granda da ono ruglo od parka spred hotela sklonite i uredite da bude na ponos i lepši izgled grada,srećom hotel ne radi niti ko dolazi od gostiju da strane u VALJEVO

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.