Više temperature od višegodišnjih proseka i naredna tri meseca

Nakon leta koje je oborilo sve temperaturne rekorde, pošto je juče počela kalendarska jesen, meteorolozi po sezonskoj prognozi za naredna tri meseca prognoziraju da nas očekuju temperature koje su od pola do dva stepena više od višegodišnjeg preseka beleženog u oktobru, novembru i decembru.

U oktobru, kako najavljuje RHMZ, očekuje nas Miholјsko leto, a srednja minimalna temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka, odnosno, viša za 1 do 2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek. Po najavi meteorologa, i srednja maksimalna temperatura vazduha sledećeg meseca biće za 1 do 2 stepena viša u odnosu na višegodišnji prosek.

Što se tiče prognoze za novembar, i u ovom mesecu nas očekuju temperature iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će srednja minimalna biti viša za 0,5 do 1 stepen, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti u granicama višegodišnjeg proseka. Meteorolozi u novembru prognoziraju da će suma padavina biti u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku do 5 milimetara u odnosu na višegodišnji prosek.

Prognoza za decembar RHMZ govori da nas očekuje da će i poslednji mesec u godini bit topliji od višegodišnjeg proseka, pri čemu će srednja minimalna temperatura, kao i u novembru, biti viša za 0,5 do 1 stepena. Iste vrednosti se odnose i za prognoziranu srednju maksimalnu temperaturu u odnosu na višegodišnji prosek.

1 comment on “Više temperature od višegodišnjih proseka i naredna tri meseca

  1. Prosek

    Koliko se puta termin visegodisnji prosek pominje u datom tekstu u odnosu na visegodisnji prosek?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.