Vučić u Osečini: Uložićemo 50% u novu „Srbijanku“ ili „Podgorku“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Osečini najavio spremnost države da uloži sredstva u otvaranje „Srbijanke“ ili „Podgorke“. Uslov za sredstva je dobar biznis plan.

foto:printscreen/Pink

Obilažeći porodično preduzeće „Jovanović voće“ u Osečini predsednik Srbije Aleksandar Vučić  je rekao da domaći proizvodi najbolja promovišu našu zemlju, a da država voli da pomaže domaćim proizvođačima, koji pokazuju da su vredni i odlučni. On je rekao da je država spremna da uloži 50 odsto sredstava za izgradnju nove „Srbijanke“ ili „Podgorke“ u Osečini ili Valjevu, samo ako neko ima dobar biznis plan.

„Bilo ko, bilo kad, računajte na ogromnu podršku. Mi idemo do 50 odsto subvencija za prehrambenu industriju, do 50 odsto za prerađivačku industriju. Hoćete fabriku da pravite, pola para dobijete na poklon od države. Samo za to mora da se obezbedi i tržište i sve drugo. Ali ako ste uspešni, onda i to nije problem“, rekao  je Vučić.

Predsednik je podsetio na važnu činjenicu koliko su pomenute dve fabrike značile i za Valjevo i za Osečinu.  Po njefovim rečima takva subvencija nije do sada vidjena u svetu , a od onih koji iskažu spremnost da ulože sa državom u pomenute fabrike očekuje da  vidi da stvarno nameravaju  da rade.

„Neka bude i 100 posto u privatnim rukama , te fabrike su važne za ovaj kraj“, rekao je Vučić u Osečini.

10 comments on “Vučić u Osečini: Uložićemo 50% u novu „Srbijanku“ ili „Podgorku“

  1. Кампањац

    Кад почињу разговори у вези ископавања литијума, ваљда је то сврха свих ових посета?

    Reply
  2. Sladjana

    Jel da preradjuju LITIJUM, jer ako dozvolimo rudnik sljiva i voca nece biti!!!
    Jos jedno od obecanja, a obecanje ludom radovanje! Da se iskreno zeli poljoprivredna proizvodnja, subvencinisala bi se poljoprivreda, a ne strana preduzeca na najplodnojoj srpskoj zemlji! Recimo LING LONg unistavanje istocne Srbije, prodata kinezima i drugim stranim kompanijama??? SAMO LAZ I ZAJAZIVANJE OCIJU.

    Reply
  3. Lažov na kvadrat

    Valjalo bi da neko popiše sva njegova obećanja koja je izrekao ovih dana. Da ne bude posle kako on to nije obećao.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.