Zdravlje preventivno proverilo 249 građana

U Zdravstvenom centru Valjevo, u nedelju je ukupno opšti pregled, najpre u Domu zdravlja Valjevo ovog vikenda obavilo 249 građana.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, imali su mogućnost da besplatno i bez zakazivanja, osim opšte specijalističkog pregleda, provere zdravlje i nekom od dodatnih pregleda pa im je omogućen bio  pregled pluća, zatim merenje vrednosti tumor markera CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein) i ultrazvučni pregled abdomena. Uz opšti specijalistički pregled rađena je kompletna krvna slika u laboratorijama, provera nivoa šećera u krvi, merene vrednosti krvnog pritiska i EKG.

Na taj način 249 građana je preventivno proverilo zdravlje. Troje specijalista je uradilo ukupno 224 ultrazvučna pregleda abdomena.  Kod pulmologa je upućeno 79 ljudi koji su uradili i 74  RTG,  i 50 spirometrija. Na dalje lečenje je poslato 7 pacijenata. Bez nekog vida zdravstvenog osiguranja i zdravstvene knjižice u nedelju je mogućnost da provere zdravlje iskoristilo 40 građana.

Pored toga, i ove nedelje, u Domu zdravlja Valjevo dežurali su pedijatri i organizovani su i sistematski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, u cilju što ranije dijagnostike svih eventualnih nepravilnosti u rastu i razvoju najmlađih, i blagovremene korekcije istih.

V.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo, dr sci. med. Vladimir Pantelić, zajedno sa svojim saradnicima, obilazio je kolege koje učestvuju u preventivnim pregledima i na licu mesta razgovarao sa građanima koji su došli da provere svoje zdravlje.

1 comment on “Zdravlje preventivno proverilo 249 građana

  1. sin anarhije

    Dobro … a statistika bez koje se ne zivi ni u jednoj oblasti , ovde se ne objavljuje …. ili smo mnogo zdravi ili ce BITI ONO DRUGO …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.