Donacijom Ambasade Poljske opremljen kabinet biologije u školi u Rajkoviću

Zahvaljujući donaciji Ambasade Poljske opremljen je kabinet biologije najsavremenijim rekvizitima u Osnovnoj školi „Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću u vrednosti od skoro 400 hiljada dinara.

-Svake godine naša Ambasada objavljuje konkurs Poljska pomoć gde se mogu javiti škole. Shodno konkursu, opremili smo kabinet biologije u školi u Rajkoviću i to će sigurno značiti učenicima ovde- kaže Kamila Duda Kavečka, otpravnica poslova Ambasade Poljske u Srbiji.

-Ova škola je primer kako zapravo treba raditi razvojno planiranje, projektno planiranje i na koji način obezbediti sredstva. Stalno govorimo o funkcionalnim i primenljivim znanjima, a ova donacija Ambasade Poljske je izuzetno značajna za decu jer će na praktičan način moći da uče – kaže dr Zorica Jocić, načelnica Školske urpave Kolubarsko-Mačvanskog regiona.

Osnovna škola u Rajkoviću kompletno je obnovljena 2016. godine uz podršku Vlade Republike Srbije u vrednosti od 26 miliona dinara.

– Želim da se zahvalim Ambasadi Poljske, lokalnoj samoupravi na čelu sa predsednikom Bobanom Jankovićem, načelnici Školske uprave na podršci. Takođe, želim da pohvalim nastavnike koji stalno rade na novim projektima i u tom smeru ćemo i nastaviti. Ova oprema je veom važna za usvajanje praktičnih znanja – kaže direktorka škole Olga Petrović.

Veliku podršku za dalji razvoj obrazovanja škole na mioničkoj teritoriji dobijaju od lokalne samouprave.

– Za opštinu je veoma važno što škole, a posebno škola u Rajkoviću stalno učestvuju na konkursima i dobijaju projekte i unapređuju kvalitet obrazovanja. Uvek smo tu da budemo podrška i zajedničkim snagama poboljšamo uslove obrazovanja što je jedna od važnijih ciljeva koje sporovodimo- kaže Iva Nikolić iz Kabineta predsednika opštine zadužena za razvoj obrazovanja

Na raspisan konkurs Ambasade Poljske pristiglo je oko 200 prijava, a među 8 odabranih našao se i projekat škole u Rajkoviću pod nazivom „Mala škola u selu očekuje pomoć na delu“

4 comments on “Donacijom Ambasade Poljske opremljen kabinet biologije u školi u Rajkoviću

  1. Valjeva

    10 djaka samo ima predmet biologija. ukup o škola ima 51 djaka . Cirkus za slikanje i promociju.

    Reply
  2. Dragan

    dzaba ulazete u nekakve skole mi i dalje volimo rusiju koja ulaze u nase politicare

    Reply
  3. Rade

    Sve pohvale za opremanje škole u Rajkoviću,Što se tiče nataliteta i manjka dece i đaka ,tu država isto radi na rešavanju tog problema koji nije lak i ni brz…zato veliko BRAVO za opremanje kabineta…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.