Maratonska sednica pred odbornicima

Za ovo prepodne zakazana je  sednica Skupštine. Pred odbornicima je čak 60 tačaka dnevnog reda .

Treću sednicu Skupštine u novom sazivu obeležiće čak 60 tačaka dnevnog reda medju kojima su brojni urbanistički planovi, nove cene komunalnih usluga , izveštaji javnih preduzeća o poslovanju za 2023. godinu. Odbornici će raspravljati i o Planu kvaliteta vazduha , ali i kadrovskim pitanjima.

Za očekivati je, shodno dosadašnjoj praksi, da s obzirom da svako preduzeće ima više tačaka sve budu spojene u jednu vezanu za preduzeće u toku rasprave . Čak i ovakav potez pitanje je koliko bi pomogao da sednica traje kraće s obzirom na obim svih tačaka dnevnog reda.

Kako sada u Skupštini ima više opozicionih odbornika nego u prethodnom sazivu, predvidivo je da će oni koristiti predvidjeno vreme za raspravu što bi sednicu moglo odužiti do noćnih sati.

 

3 comments on “Maratonska sednica pred odbornicima

  1. istina

    Moraju nekako da se uzmu dnevnice…
    Naš višepartijski sistem je mlaćenje prazne slame… Da li se nekada desilo u poslednjih 35 godina da je prihvaćen neki zakon opozicije. Pa nije. U našim skupštinama je samo kontriranje i prosipanje pameti, čekanje da siđe Kurta i da zajaše Murta i dobije sve benefite i privilegije koje ima vlast…
    Nema tu dijaloga i iznalaženja najboljih rešenja za sve građane. Zato smo država sa najvećom socijalnom razlikom, najskupljim proizvodima, sa poremećenim sistemom vrednosti, sa najkraćim životnim vekom građana, sa najlošijom infrastrukturom, ali i država sa enormno bogatim pojedincima…Zato smo banana država.
    Da li je normalno da direktori Javnih preduzeća imaju veće plate od predsednika, premijera, ministara koji ih na neki način imenuju na te direktorske funkcije protivzakonitu u VD stanju kako bi mogli da ih bolje kontrolišu???
    Bruka i tuga. Omladino put pod noge…

    Reply
  2. Dragan

    nebi bila maratonska da opozicija nece da rasteze i pita 1000 pitanja. nego oni namerno muce nase odbornike

    Reply
  3. Cale

    Evo, prošlo je podne, a ni jedni, a ni drugi ne mogu da se posle ni oko čega. Razumljivo. Sveži kadrovi sa obe strane. Prednjači onaj simpatični experti iz Fonda PIO i mlađani profesor iz Ecc škole.
    Bilo bi dobro da se za neki od nastupajućih vikenda predvidi i organizuje seminar za sve odbornike sa temom POSLOVNIK o radu Skupštine grada, uz praktične primere upotrebe i kršenja istog, kroz neki igrokaz. Najpre to da prođu, a potonji vikendi da se iskoriste za kurs o Budžetu i budžetiranju lokalne samouprave, direktnih i indirektni korisnika istog.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.