Mitrović srebrni, Simanić bronzana

Proteklog vikenda u Kanjiži održan je XV Medjunarodni memorijalni turnir „Čaba Ferenc“ na kome je učešće uzelo 350 rvača iz 15 zemalja.

Rvački klub Mladost iz Valjeva je nastupao sa 4 takmičara. Turnir je počeo dobro svi su prošli prvo kolo uz dobre borbe, medjutim iz daljeg toka turnira u drugom kolu ispadaju Bunardzić Stefan i Ristić Bojan.

Veljko Mitrović dolazi do polufinala i u jako neizvesnom meču pobedjuje grka. Izuzetno neugodan protivnik zadavao je muke do poslednjih trenutaka meča, medjutim Mitrović je sačuvao prisebnost i na bodove pobedio. U finalu neprikosnoveni rvač iz Madjarske naleteo je na tvrd valjevski orah pa se bitka takodje vodila cele dve runde na žalost protivnik je na kraju bio uspešniji.

Anastasija Simanić na putu do polufinala pobedila je predstavnicu RK Kragujevac i u polufinalu susrela se sa grkinjom. Nakon početnog vodjstva i čak dve tuš pozicije u kojoj je držala protivnicu na kraju ipak gubi i do kraja turnira se zadovoljila samo bronzanom medaljom.

„Turnir jači od Prvenstva Balkana i dve medalje za RK Mladost, fantastičan uspeh. Veliki podstrek za dalji rad naših takmičara. Videli su da mogu i na medjunarodnoj sceni. Mladost radi punom parom, imamo stalne posete velelepnom sportskom centru „Košutnjak“ gde uz nadzor Aleksandra Maksimovića, osvajača evropskih odličja, napredujemo sve više. Lepe vesti stižu i sa poslednje izborne Skupštine Rvačkog Saveza Srbije gde je sa 94 glasa jednoglasno za člana upravnog odbora saveza izabran dugogodišnji sportski radnik i takmičar RK Mladost Dušan Arsenijević što je još jedan u nizu dokaza prepoznatljivosti našeg rada“, rekao je Bojan Marić, predsednik kluba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.