Stopirano dalje prijavljivanje za subvencije

Komisija za realizaciju mera energetske sanacije stopirala je dalje prijavljivanje na raspisani konkurs za subvencije jer je po broju pristiglih prijava procenjeno da su sredstva utrošena.

Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je stopiran s obzirom da je komisija nakon otvorenih svih prijava utvrdila da su bespovratna sredstva utrošena.

Već prvog dana raspisanog konkursa ispred zgrade Gradske uprave bile su evidentne velike gužve i redovi. Za razliku od prethodnih konkursa ovoga puta gradjani su se prijavljivali bez potrebne dokumentacije , a rok za dostavljanje dokumentacije kojom se potvrdjuje da su uslovi ispunjeni je deset dana od dana prijave.

Kako je prethodni konkurs bio odredjen isključivo za zamenu kotlova , ovoga puta gradjanima je na raspolaganju bilo 8 mera energetske sanacije , a ukupna opredeljena sredstva iznose 34,5 miliona dinara.

Ono što je novo u ovom javnom pozivu su i limiti:zamena spoljnih prozora i vrata – 200 hiljada,izolacija fasade – 300 hiljada, izolacija krova – 170,ugradnja kotla na pelet– 130 hiljada.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.