Trifunović udaljen sa sednice Skupštine-Replika ili ispravka navoda?

Odbornik koalicije Svanuće Željko Trifunović udaljen je sa sednice Skupštine . Kako Trifunović nije prihvatio da se udalji od govornice, trenutno je  odredjena pauza za ručak od sat vremena.

U tački dnevnog reda vezanoj za izmene plana komunalne izgradnje odbornik Željko Trifunović za govornicom je konstatovao da nije u redu da bude izvršena rekonstrukcija ulice Suvoborske, a da prethodno ne budu uradjeni kanalizacija , voda i druga infrastruktura .

Šef odborničke grupe SNS Radojica Rstić za govornicom je potom Trifunovića upitao gde je to pročitao i izneo stav da će najpre biti uradjena instrastruktura pa tek onda asfaltiranje. „To se podrazumeva, u laži su kratke noge zašto iznosite to neke neproverene informacije i nesitine? Vi ste ovde drugi mandat i treba da znate da nadjete na kojoj starni se šta nalazi. Proverite nemojte iznositi neistine. Milijardu i trista je izdvojeno za ovaj plan nikada više u istoriji nije izdvojeno. Da li sa tim novcem možemo sve da završimo , pa naravno da ne možemo, da li Vi znate da u katastru grada Valjeva ima 4500 ulica i puteva?“, rekao je izmedju ostalog Rstić.

Željko Trifunović se potom javio po poslovniku član 101. Predsedavajući Skupštine Slobodan Gvozdenović upitao je najpre o ispravci kog navoda se radi?

„Dva navoda , prvi „uvek može više“ , a drugi na početku što je rekao „da govorim neistinu“.Pa evo zarad istine izdvojili smo u programu 6. (ekologija) za ovu godinu predvidjeno 12 miliona, a uspeli ste da potrošite 3,8. Znači navodi gospodina Rstića nisu tačni . Znači mi smo izdvojili , a odeljenje ne uspeva da potroši. Znači nema nedostatka sredstva ima viška nego neuspevaju ljudi za izgrade“, rekao je Trifunović.

Predsedavajući Gvozdenović potom je Trifunoviću sugerisao da je njegovo izlaganje replika . Trifunović je nastavio govor želeći da obrazloži rečeno.

„ Ne možete da obrazlažete , sačekajte da kažem. Vi replicirate gospodinu Rstiću . On nije naveo koju neistinu ste izgovorili“.

Trifunović: „ Ja pričam o sredstvima“.

Gvozdenović:“ Sačekajte , rekao je uopšteno neistinu. Uopšte nije pominjao ono što vi pričate . Dakle oduzimam Vam reč!“

Trifunović: „Niste pažljivo slušali, na kraju je rekao …“

Gvozdenović:“ Gospodine oduzimam Vam reč, vi imate pojačan impuls za govor i to nije moj problem. Udaljite se od govornice!“

Gvozdenović je potom upozorio Trifunovića da ukoliko se ne udalji izreći će najtežu meru .Trifunović je nastavio da govori tvrdeći da je rekao koje navode ispravlja .

Kako se Trifunović nije udaljio , Gvozdenović je najpre u više navrata ponovio pitanje hoće li se udaljiti, upozorio na isključenje sa sednice,  a potom izrekao meru udaljenja i pozvao obezbedjenje, a ujedno odredio kratku pauzu. Kako ni uz prisustvo obezbedjenja Trifunović nije odstupio , predsedavajući je odredio pauzu od sat vremena . Nakon što je najveći broj odbornika otišao na pauzu Trifunović je prisutnima nastojao da objasni da je naveo koji navod je u pitanju i da je želeo da objasni ko iznosi neistine. Neki od njegovih sagovornika trvrdili su da je Rstić govorio o Suvoborskoj ulici , a Trifunović o sasvim drugom programu.

1 comment on “Trifunović udaljen sa sednice Skupštine-Replika ili ispravka navoda?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.