Ukinuta vanredna situacija-Čvarkijada 9. i 10 novembra

Kako Vamedia nezvanično saznaje Festival duvan čvaraka u Valjevu će biti održan 9 i 10 novembra. Popularna Čvarkijada najpre je bila otkazana zbog vanredne situacije izazvane svinjskom kugom. Vanredna situacija je ovog prepodneva ukinuta čime su stvoreni preduslovi za organizovanje manifestacije.

Po saznanjima Vamedie, ovog prepodneva zasedao je Štab za vanredne situacije koji je na osnovu dopisa od Veterinarske inspekcije u kom se navodi da je prošlo 40 dana od poslednjeg slučaja svinjske kuge na teritoriji Valjeva , doneo odluku da su se stekli uslovi da vanredna situacija bude ukinuta .

Po ukidanju vanredne situacije Savet manifestacije Festival duvan čvaraka na osnovu prethodne odluke Štaba doneo je odluku da manifestacija bude održana 9. i 10. novembra.

Sama manifestacija ove godine zbog veoma kratkih rokova za pripremu, proteći će bez posebnih koncerata i uobičajenih dodatnih i pratećih sadržaja pa će fokus manifestacije biti upravo na pripremi i takmičenju u pripremi duvan i šoder čvaraka.

Za sutrašnji dan prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika zbog neodržavanja Čvarkijade najavio je Slavoljub Batočanin , ali kako ovog prepodneva kaže za Vamediu prikupljanja potpisa neće biti .

Batočanin je inače kao član Saveta manifestacije ovog prepodneva prisustvovao sastanku Saveta.

3 comments on “Ukinuta vanredna situacija-Čvarkijada 9. i 10 novembra

  1. Rajko

    Pravi datum je 29 Novembar svinjska daća godinama,to bi barem trebao da zna sekretar komiteta KPS grada Valjevu,Slavoljub Batoćanin,datum koji su komunisti odredili čiji jje clan drug Batocanin

    Reply
  2. Misko Rakic

    Ufrkali se sendvicari iz opstine da im ne zameri glasacko telo kad dođu novi izbori!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.