Uskoro početak radova na rekonstrukciji Suvoborske ulice

Iz Odeljenja za infrastrukturu najavljuju skori početak rekonstrukcije Suvoborske ulice. Sredstva za rekonstrukciju obezbedilo je ministarstvo gradjevinrstva, saobraćaja i infrastrukture u okviru projekta „LIID“.

Jedan od kapitalnih projekata najavljen za ovu godinu u Valjevu je rekonstrukcija Suvoborske ulice . Ulica će kako se najavljuje biti rekonstruisana na osnovu ugovora  o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u Valjevu u okviru programa „LIID“, koji pored ministarstva realizuju i Francuska razvojna agencija i Svetska banka, a u okviru koga će u narednih pet godina biti dodeljeno ukupno 270 miliona evra jedinicama lokalnih samouprava. Valjevo je u okviru ovog projekta  dobilo 2.139.000 evra.

Izvodjači radova na rekonstrukciji su „PZP Valjevo“, „Kompresor ing“ iz Valjeva i „PCTEL“ iz Krčmara, a ostvarena vrednost na tenderu bila je 351,2 miliona dinara sa PDV-om.

U okviru pomenute rekonstrukcije predvidjeni su radovi na samoj saobraćajnici,  potpornom zidu,kišnoj kanalizaciji, javnoj rasveti,  saobraćajnoj signalizaciji.

 

9 comments on “Uskoro početak radova na rekonstrukciji Suvoborske ulice

  1. Pera

    konačno da ta ulica dodje na red, ubedljivo najgora ulica u gradu. Svaka čast na izboru ulice za rekonstrukciju, verujem da će biti jedna od boljih u gradu.

    Reply
    1. Dragan

      samo nam to fali. bicikle smetaju i na ulici a vi bi jos i stazu da im date. nije vam ovo holandija

      Reply
  2. Istina

    Neverovatno koliko puta pišete o početku tih radova, kao da se sprema let na mesec. Tužno i jadno.
    Sve su ulice i prilazni putevi propali… Sve je krnjavo, ružno i bedno… Valjda je to Srbija.
    Na Divčibarama ste radili pesacku stazu i sve ivičnjake oštetili tako da to ružno izgleda i tek shvatam da je to Srbija…, ništa čisto, ništa uredjeno, redovi kod lekara u bankama, krnjavo, održano, prljavo, dotrajalo…
    Omladino spasavajte se dok još može…

    Reply
  3. Nenad

    Idealan trenutak za početak radova, kasna jesen je pravo vreme za građevinarstvo! Onda kreće probijanje rokova, ne planirani troškovi…

    Reply
  4. sin anarhije

    Tako pricase i pre godinu dana, tako pricase i za podzemnu garazu … nista ne pocinje jos godinama …

    Reply
  5. Kanta

    jedini pocetak radova koji se cesce pominje od ovog je pocetak radova na regionalnoj deponiji

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.