VPO oblepio izloge Euro litijuma, kompanija im odgovorila dopisom

Izlog prostorija kompanije Euro litijum osvanuo je oblepljen plakatima na kojima piše:“Marš uz Valjeva-1. novembar 2024. godine“. Odgovornost za ovaj akt na društvvenim mrežama preuzeo je Valjevski pokret otpora kome se potom pismom obratila i kompanija Euro litijum.

Nakon što je na društvenim mrežama Valjevski pokret otpora već više od mesec dana objavljivao datum 1. novembar kao datum kada će se nešto značajno dogoditi u Valjevu, VPO podelio je i fotografije izlepljene prednje strane prostorija kompanije Euro litijum. Na nalepnicama koje je ostavio VPO se ovoj kompaniji poručuje : „Marš uz Valjeva-1. novembar 2024. godine“.

Na ovaj čin reagovala je sama kompanija koja je uputila dopis Valjevskom pokretu otpora.Kako se može videti u dopisu koji je objavio VPO  Euro litijum ih  poziva da dodju i njihove prostorije kako bi razgovarali o svim pitanjima za koje je VPO zainteresovan. U daljem tekstu dopisa ova kompanija podseća da se oni bave isključivo istraživanjem nalazišta litijuma i borata te i nameru da se na dalje bave istraživanjem borata i geotermalnih izvora i da će s tim u vezi ova kompanija na dalje promeniti naziv kako gradjani ne bi bili dovodjeni u zabludu. Na kraju kompanija navodi da nema nameru otvaranja rudnika niti fabrike za preradu sumporne kiseline .

Javni odgovor koji je putem društvenih mreža uputio VPO bio je „Nakon akcije Valjevskog pokreta otpora od prethodne večeri na mejl našeg udruženja stigao je dopis od firme Euro Litijum Balkan doo, koji objavljujemo javno i u celini.Jedini odgovor koji im ovako javno možemo poslati je – Marš iz Valjeva, vidimo se 1.novembra!“

Za sada nije poznato kakvu akciju VPO priprema za 1. novembar, ali ni da li je Euro litijum prijavio policiji oblepljivanje njihovih izloga.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.