Tadić: Kvote ne smeju biti ključne

Budući odbornik Nebojša Tadić pozvao je sve koalicione partnere da ne vrše pritisak na starog-novog Gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića da ubrza pregovore o formiranju izvršne vlasti. Po njegovim rečima do kadrovskih rešenja se neće doći na osnovu kvota.

„Mi iz Zdrave Srbije ćemo predložiti koalicionim partnerima iz gradskog odbora SNS koji su najsnažniji deo koalicije i koji su uradili ogroman posao kroz predizbornu kampanju i na dan glasanja za sve nas iz koalicije Aleksandar Vučić, Valjevo sutra, da ne žure i da koriste maksimalne zakonske rokove za konstituisanje Gradske skupštine i potom Izvršne gradske vlasti“, rekao je na konferenciji za novinare Tadić.

Samom konstituisanju po njegovom mišljenju mora prethoditi ozbiljna analiza koju je njegova stranka već uradila .  Potpuno suprotno očekivanom Tadić je rekao da polovina članstva i sigurnih glasača Zdrave Srbije nisu glasali za koalicionu listu Aleksandar Vučić -Valjevo sutra.

„To je posledica da je skoro polovina članova našeg gradskog odbora bila protiv te koalicije a za koaliciju sa opozicijom pre svega sa SVANUĆEM. Ti naši članovi i simpatizeri, po našoj proceni, polovina je ostala kod kuće i nije glasala na dan izbora. Druga polovina je glasala za opoziciju, pre svega za SVANUĆE i manji deo za Nestorovićevu grupu građana.Verujem da sam zbog činjenice da sam odmah i bez rezerve “ obukao dres“ koalicije, i da sam u toku predizborne kampanje bio vrlo aktivan u kontaktu sa medijima i neposredno sa građanikma, uspeo da pridobijem mnoge neopredeljene birače kao i one koji su do sada bili labavi i povremeni glasači opozicije“, rekao je Tadić.

On očekuje da identičnu analizu urade i ostale članice koalicije .

„Vi ste svedoci da se njihovo učešće u predizbornim aktivnostima nije primetilo. Nisam ih video u “ dresu koalicije“. Nisu imali samostalne nastupe pred medijima i građanima potencijalnim biračima. To su činjenice koje svako od nas mora imati u vidu kada budemo ispostavljali zahteve i liste želja pred SNS i Lazara Gojkovića“, kaže Tadić.

Nakon analize Tadić predlaže da se pred gradjane izadje sa konkretnim planom koji je nazvao Valjevo 2008.

„Građani su vrlo jasno pokazali da nisu zadovoljni postojećim stanjem u infrastrukturi, ekoologiji, vodosnabdevanju, privrednim modelom, efikasnošću administracije, prostornim generalnim i detaljnim urbanističkim planovima, saobraćajem i nedostatkom parking mesta. Posebno je nezadovoljstvo stanjem u kome se nalaze valjevska sela“, naveo je Tadić.

Tek treća faza, treba da donese odgovor koji su to kadrovi koji su spremni da na najbolji način ispune velika narodna očekivanja.

„Već sam to uradio i sada pred vama ponavljam do najboljih kadrovskih rešenja se neće doći po principu kvota i partijskog plena. Ja sam za to da svaka članica ima priliku da predloži kadrovska rešenja za određene pozicije u izvršnoj vlasti grada Valjeva. Da potom SNS i Lazar Gojković kao stari-novi Gradonačelnik izvrše proveru rejtinga tih kandidata kod medija i građana kao i državnih institucija. Za neke profesionalne pozicije razmisliti i o raspisivanju konkursa“, rekao je Tadić.

 

 

7 comments on “Tadić: Kvote ne smeju biti ključne

  1. Stanina reka,

    Nemoj da pričaš u ime sela,mi smo zadovoljni,svi smo glasali SNS.I sa cenom maline od sto sedamdeset dinara zadovoljni,mogla je biti i sto dinara.Za kupinu je dobra cena četrdeset ili trideset dinara.

    Reply
    1. sin anarhije

      Dosta vam je i 100 dinara , vi zivite u selu , nemate kafice , hotele, hostele , bioskop , salu , halu , bazen itd … uvece sedite ko ljudi , odmarajte i pratite elitu uz kaficu i radzu , sta ce vam novac …

      Reply
  2. Cale

    To Vam je pametno g. Tadiću. Nikakva žurba. Polako. Sačekati da većina Gradova i Opština formira svoje organe, sačekati da ti isti odmah po konstituisanju svojih vlasti stanu u red ispred mnogih ministarstava i prikače se na finansije, a mi da odmereno, svečano i dostojanstvo pokažemo da se teško dogovaramo oko svega i svačega. Gradski prioriteti su važni, a ne Vaše zahrđalo mišljenje i još tužnije operacija uvlačenje u prkna.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.