Zbog grada u delovima Osečine vanredna situacija

U delovima Opštine Osečina proglašena je vanredna situacija zbog štete izazvane jučerašnjom elementarnom nepogodom – gradom veličine jajeta koji je naneo ogromnu štetu poljoprivredi, ali je oštetio i stambene objekte.

Kako prenosi RTS, na području Osečine štete su velike, oštećeni su objekti, automobili i poljoprivredna kultura, a meštani osečinskih sela ne pamte sličnu oluju koja je donela tako grad.

Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić naglašava da jutro u Osečini nije dobro, a da mu trenutno izgleda da je šteta neprocenjiva.

„Selo Osečina, Plužac, Sirdija, Tuđin, čak i deo varošice Osečina, pretrpeli su ogromnu štetu juče zbog gradonosnih oblaka koji su napravili ogromnu štetu i na stambenim objektima, automobilima, putnoj infrastrukturi. Podrška lokalnih samouprava će biti tu, a verujem da neće izostati ni pomoć države“, kaže Tomić, a prenosi RTS.

On je ukazao da je oštećeno na stotine objekata, ali da veruje da će Opština Osečina uspeti svu štetu da sanira.

Fotografije: Fejsbuk Zlatomir Nenadović, selo Tuđin

3 comments on “Zbog grada u delovima Osečine vanredna situacija

  1. ŽIKA

    KATASTROFA KAKO REAGUJE PROTIV GRADNE ZAŠTITE,DALI NEKO PRATI NEVREME KOJE DOLAZI IZ BOSNE I HRVATSKE I DA SPREMNO DOČEKA KADA DOLAZI U SRBIJU..TO SE STALNO PONAVLJA.ČOVEK BEZ ŠKOLE BIO BI SPREMNI ZA ODBRANU,PRATIO BI DEŠAVANJE U DRUGIM DRŽAVAMA.

    Reply
  2. Анонимни

    Ja nikada nisam cuo niti se secam da je nekad i negde objaljeno da je grad unistio letinu recimo u Svajcarskoj, Italiji, Nemackoj…. a mi ekonomski tiger a oni su verovatno ekonomski tigrici….a imam 75 godina ziota…

    Reply
  3. Анонимни

    Ja imam 75 godina zivota. Nikad nisam cuo da je grad unistio letinu u Svajarskoj, Italiji, Franuskoj, Nemackoj…. Tako to biva u zemlji ekonomskog tigra…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.