Od sutra skuplje putarine

      6 коментара на Od sutra skuplje putarine

Odlukom Vlade Srbije putarine će u Srbiji od sutra biti skuplje za oko 10%.

Putovanje srspkim putevima od sutra će biti skupje jer je Vlada Srbije prihvatila predlog Puteva Srbije za povećanjem cena putarine . Kako se navodi u odluci popust na putevima imaće korisnici ENP sitema naplate od oko 6% , a najveći popust ostvariće prilikom plaćanja putarine vlasnici vozila sa mototrima „Euro6“.

Poskupljenje se odnosi na sve puteve na kojima se inače plaća putarina pa je tajo poskupela  putarina i na „Milošu Velikom“. Računica pokazuje da će  od od Obrenovca gde je naplatna rampa, pa do Čačka vozači morati da izdvoje 560 dinara, dok će do Prakovraća put koštati 620 dinara. Ko putuje do Ljiga, vožnja će ga koštati 320 dinara.

Putarina  od Beograda do Šida koštaće 500 dinara, od Obrenovca do Preljine 560 dinara, od Beograda do Subotice 800 dinara, od Beograda do Niša 1.130 dinara, a od Beograda do Dimitrovgrada 1.670 dinara.

Zavisno od kategorije, put od Beograda do Rume na naplatnoj rampi koštaće 200 dinara, a do Sremske Mitrovice 270 dinara.

Najskuplje putarine u Evropi ima Švajcarska , a za njom ne zaostaju mnogo ni Francuska i Italija dok  sa druge strane putarina za privatna vozila nema u Finskoj, Estoniji, Litvaniji dok se na Islandu putarina plaća samo za prolazak kroz nekoliko tunela.

 

6 comments on “Od sutra skuplje putarine

  1. Dragan

    drzava se bori protiv aero zagadjenja i zato svi koji imaju nova kola mogu da ostvare popust na putarinu a ove sto voze krseve treba odrati cim izadju na put

    Reply
  2. Zzz

    @Drqgan A šta li ti voziš i da li uopšte znaš da držiš volan ili samo znaš za tastaturi i botovanje?

    Reply
  3. procvat

    Najskuplje putarine ima Svajcarska, ali koliki je taj iznos? Brzim uvidom na internetu, ispadne da je godisnja vinjeta za Svajcarsku, 54,5 evra, Austrija isto oko 55 evra. Da ne pricamo koliko te zemlje imaju tunela i kakvi su putevi. Od BG do Dimitrovgrada (jedna voznja, a ne godisnja pretplata) skoro 1700 din. Po tome ispadne, da balkanski tigar ima najskuplje putarine u Evropi. Dzabe vam i autoputevi, kad vam skinu kozu sa ledja. Mora da se plati reket vladajucoj kasti i braci kinezima koji su stavili shapu na srpsku infrastrukturu.

    Reply
  4. Miloš

    Sledeće godine naplata brze saobraćajnice,izjava Vesića.Nema djabe ništa,treba vratiti kredite.

    Reply
  5. sin anarhije

    TOOO, drzavo nasa, sve rupe u budzetu zakrpi od gradjana ,, mora da je kineski kredit sa skakajucom promenljivom stopom na 30 godina po glavi stanovnika …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.