Dani kupine okupili oko 40 izlagača

Juče je u selu Stave po šesnaesti put održana manifestacija „Dani kupine“, koja okuplja veliki broj posetilaca, kako iz okolnih sela tako i iz Valjeva i Kolubarskog okruga. Ove godine u takmičarskom delu manifestacije učešće je uzelo oko 40 voćara.

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Valjevo obišla je početkom ove nedelje prijavljene kupinjake i ocenila stanje i rodnost zasada, a juče su članovi komisije pregledali izložene plodove i odlučila da nagradi sledeće  proizvođače:

Prvo mesto u kategoriji Najveći robni proizvođač Duško Jevtić (Stanina Reka), u kategoriji Najuređeniji kupinjak Goran Vuković (Stanina Reka), Najveći prinos po jedinici površine ostvbario je Branko Petrović (Bobova), a u kategoriji Kvalitet izloženih plodova prvo mesto osvojio je Veroljub Stanić (Suvodanje), drugo Miloš Đermanović (Skadar), a treće Tomislav Ilić (Lopatanj).

Sama manifestacija obuhvata takmičenje u spremanju najboljeg gulaša, okuplja i bira najbolje kupinare i zasade kupine, privrednike i izglagače raznih proizvoda domaće radinosti. U sklopu manifestacije bile su organizovane i Seoske Olimpijske igre. Izlagačima i posetiocima se na otvaranju obratio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

„Čestitke svima koji su učestvovali u organizaciji ove tradicionalne manifestacije, koja već 16 godina okuplja veliki broj posetilaca kako iz okolnih sela, tako i iz Valjeva, ali i Kolubarskog okruga. Veliko mi je zadovoljstvo da smo i ove godine svi zajedno imali priliku da vidimo plodove našeg zajedničkog rada. Vi ulažete vreme, znanje, trud i rad, a mi kao lokalna samouprava vas podržavamo u infrastrukturi, subvencijama i u organizaciji ove i sličnih manifestacija“, rekao je Gojković uz želju da se i u narednim godinama okupljaju ovim povodom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.