Novo igralište za decu u Parku Pećina

Grad Valjevo je uz pomoć Ministarstva za brigu o porodici i demografiju realizovalo još jedan u nizu projekata koji su namenjeni našim najmlađim sugrađanima.

Naime, naši mališani su dobili nov prostor za igru i razonodu u Parku Pećina, gde je postavljeno moderno i multifunkcionalno igralište, sastavljeno od raznih zabavnih elemenata.

Grad je odlučio da postavi moderno i bezbedno igralište kako bi najmlađi i njihovi roditelji više vremena provodili napolju i u igri. Deca će na taj način biti u prilici da organizovano provode slobodno vreme u bezbednim uslovima. Tako se podstiču interakcija, međusobno razumevanje, prijateljstva i istinski osećaj zajednice.

Grad Valjevo

5 comments on “Novo igralište za decu u Parku Pećina

  1. Bane

    Prelepo mesto za nase najmladje!

    Verujem da ce uzivati u igranju i da imamo jos ovakvih igralista!

    Reply
  2. Istina

    Требају игралишта за децу. Међутим да ли постоји неки град у Србији који је накарадно урбанистички развијен као Ваљево? Па Ваљево не може да дише од вишеспратница, бетона, асфалта. У Ваљеву не може ни киша нормално да дође до земљишта, у Ваљеву ни ветар не може да се осети како је то природа одредила. У Ваљеву ни снег не може да падне од превеликог аерозагађења…
    Ваљево нема парка ни зелене површине у свом ужем центру градa. Тужно и јадно. Није ни чудо јер се сећамо да смо „увозили“ архитекту са стране јер ми нисмо имали довољно знања за даље претрпавање града солитерима и уништавању и оно мало зелених површина у центру града.
    Елем, игралишта су потребна, али само још да се тај пут затвори за саобраћај моторних возила и све је ок са тим игралиштем. Па да ли неко зна колика је фреквенција возила и колико је ту штетно за децу да се играју? Да ли неко зна колико је штетна концентрација издувних гасова на том фреквентном путу?
    Драга господо из локалне власти требали би да знате да се обданишта и игралишта за децу граде у природи, али не поред фреквентних путева.

    Reply
    1. Syd Barrett

      Урбана душа града је уништена дивљим урбанизмом.

      Reply
  3. Draga

    Super ako potraje.Kad god se nešto novo postavi nađu se huligani da unište.Možda treba video nadzor.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.