Skupština o litijumu 16. avgusta

Druga sednica Skupštine Grada Valjeva , a po zahtevu koalicije Svanuće biće održana 16. avgusta. Ova sednica imaće samo jednu tačku dnevnog reda Donošenje deklaracije o zabrani eksploatacije bora i litijuma .

Koalicija Svanuće još na konstitutivnoj sednici Skupštine najavila je podnošenje zahteva za održavanje sednice Skupštine sa samo jednom tačkom dnevnog reda vezanom za rudarenje litijuma u valjevskom kraju. Nakon podnošenja zvaničnog zahteva , predsednik Skupštine Slobodan Gvozdenović sednicu je zakazao za 16. avgust.

Na dnevnom redu je samo jedna tačka po zahtevu opozicije: Donošenje deklaracije o zabrani istraživanja i prerade ruda bora i litijuma na teritoriji Grada Valjeva.

Šef odborničke grupe koalicije Svanuće Željko Trifunović o očekivanjima vezanim za predstojeću sednicu kaže da postoji više mogućih varijanti, a oni će  biti spremni za svaku.

„Postoje 3 opcije. Prva, da SNS  učestvuje na sednici i glasa za Deklaraciju. To je najmanje verovatna opcija, ali ujedno i opcija koja bi bila najbolja za Valjevo i za sam SNS u Valjevu. Time bi pokazali da im je stalo do grada i sugrađana. Druga, da se ne pojave na sednici Skupštine grada i tako onemoguće raspravu i glasanje o Deklaraciji. Treća, da se pojave na sednici Skupštine grada, da  u raspravi pokušaju da brane zalaganje svoje stranke da se u Srbiji (i u Valjevu) otvaraju rudnici litijuma i bora i da na kraju glasaju protiv Deklaracije. Naravno postoji i četvrta da daju kvorum ali da ne glasaju. Mi ćemo biti spremni za svaku opciju“, kaže Trifunović.

8 comments on “Skupština o litijumu 16. avgusta

  1. Cale

    Kako sad pozicija misli da preglasa ove iz opozicije kad im nedostaje 5-6 odbornika koji su otišli na funkcije, a nove nisu potvrdili. Može biti čupavo i zanimljivo.

    Reply
  2. Misko Rakic

    Duse prodane na celu sa nevidljivim iz zaseoka Tubic da odlucuju o bilo cemu!

    Reply
  3. Istina

    Šta lokal ima sa rudnicima kada je zakon jasan. Pita se republika, a i da se pita lokal, pa oni imaju narodnu većinu. I zato neka se birači pitaju šta rade na izborima…
    Bitna je minimalna penzija i minimalna plata, a vezano za potrošačku korpu.
    Sve su rasprave otišle na rudnike…, a niko ne spominje robovanje naroda za minimalac, niko ne spominje preveliku socijalnu razliku, niko ne spominje bogaćenje pojedinaca…
    Država treba da nestane. Ko zna da napravi državu gde će gradjani da budu srećni neka ima državu…

    Reply
  4. мр Предраг М.Вулетић

    *Како Спутњик сазнаје у Влади Србије, највишим представницима српске Владе специјалне службе Руске Федерације званичним каналима доставиле су информације о припреми масовних нереда и покушају државног преврата и ликвидације председника Александра Вучића и највиших државних функционера.
    Према сазнањима, руских служби ове активности су активно подржане од стране више западних обавештајних агенција.*-Извор Спутњик . Почиње ли то нови 27 март?

    Reply
  5. sin anarhije

    Jednog dana cemo vas sve zajedno pocistiti kao jesenje lisce , sta ima da balavite nego mrs svi nazad u svoja sela ….

    Reply
    1. Анонимни

      Istorija Srbije:
      Nakon pada Napredne stranke sa vlasti, došlo je do progona i ubijanja njenih pristalica, što je partija na vlasti, Narodna radikalna stranka, u svom stranačkom glasilu „Odjeku“ predstavila kao „veličanstveni narodni odisaj“. Naprednjaci su tokom maja 1889. godine održali partijski skup na kome su doneli program i statut stranke koji se suštinski nije razlikovao od onog iz 1881. godine. Dok je trajao skup, izbili su nemiri u Beogradu, u kojima je povređen veliki broj naprednjaka, dok je jedno lice poginulo. Mesec dana nakon ovih nemira, Napredna stranka je privremeno obustavila svoj rad, da bi početkom jula 1890. godine odlučila da ga ponovo pokrene. Nešto više od godinu dana nakon ukidanja Ustava iz 1888. godine, Napredna stranka je još jednom, mada na kratko, obrazovala vladu na čelu sa Stojanom Novakovićem (7. jul 1895 – 29. decembar 1896) da bi nakon ostavke vlade bila raspuštena.

      Reply
  6. Pjerili

    Poštovani, Odbornici 16.avgusta 24 g. na Skupštini “polažu ispit“ pred građanima Valjeva. Zdravlje je najveće bogastvo. Zdrav “čovek“ je sposoban da radi i stvara sve što poželi a bolestan ima samo jednu želju – da ozdravi.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.