Prve reakcije koalicije Svanuće na sednicu Skupštine: Da se Gojković izjasni

Koalicija Svanuće nakon sednice Skupštine zatražila da se o svemu izjasni do ponedeljka gradonačelnik Lazar Gojković . Ukoliko to ne učini koalicija traži da Gojković podnese ostavku.  Pojedini pravnici tvrde da se Gojković može po zakonu izjasniti samo kao gradjanin.

„Ukoliko se gradonačelnik ne izjasni pozvaćemo gradjane da mu pomognu u donošenju odluka . Ovo je danas ovde bila podrška Deklaraciji i svemu ovome što se dešavalo . Odlučili su da nema dijaloga . Odlučili su da se dijalog premesti na ulicu . A onaj koji je najodgovorniji nije se udostojio danas ni da dodje pa mu evo još dodatni rok do ponedeljka , a u medjuvremenu rekli smo ako predsednik dodje poručite mu da Valjevo nije na prodaju“, rekao je Željko Trifunović šef odborničke grupe koalicije Svanuće.

Na pitanje Vamedie zašto su uopšte podnosili zahtev sa takvom tačkom dnevnog reda , ako su znali da nije po zakonu , Trifunović kaže da nije suština naslov.

„Oni su se uhvatili samo za naslov tačke, ali ako otvorite tu tačku videćete da tu piše mnogo toga izmedju ostalog i da se usmerava rad javnih preduzeća u smislu izdavanja dozvola ukoliko se u blizini izvorišta recimo traže istražne bušotine . I još mnogo toga još jer je cilj svega izmena prostornog plana . Pa čak i to se nalazi kao jedna od tačaka . Ali ne oni su samo naslov gledali i tumačili“,rekao je Trifunović.

Na pitanje zašto onda nisu formirali naslov tačke drugačije , Trifunović je pojasnio da je Deklaracija trebala samo da bude početni korak te ponovio da suština nije u samom naslovu.

„Ne dozvolite da se energija protesta raspe . Krenulo je , čuli ste možda ne znam , nezvanično da je gradonačelnik Loznice podneo ostavku . Nadamo se da će se tako i nastaviti jer ovo je tema koju neće moći da zaobidju , a kada predsednik dodje ja vas molim da ga dočekamo kako dolikuje“, rekao je Ivan Manić iz Lokalnog fronta .

Pojedini pravnici za Vamediu , nakon saslušanog zahteva opozicije tvrde da su upitne i nadležnosti gradonačelnika po pitanju rudarenja.

„Odluke donosi Skupština , ali čak ni ona nema mogućnost da odlučuje o nekim stvarima , to se i videlo i čulo sada. Gradonačelnik tema nadležnosti po pitanju rudarenja bilo čega . On naravno može, ako hoće, kao gradjanin da kaže šta o tome misli , ali sa svoje pozicije nema nadležnosti da tu nešto menja ili odlučuje . Videli ste da je upravo za Vaš medij svojevremeno gradonačelnik Zoran Jakovljević rekao da se on nije pitao kada su izdavane dozvole Euro litijumu za istražne radnje , zakon se nije menjao. Dakle , ukoliko želi kao gradjanin Gojković kao i svi drugi može reći svoj stav , ali i ne mora“, tvrdi valjevski advokat.

10 comments on “Prve reakcije koalicije Svanuće na sednicu Skupštine: Da se Gojković izjasni

  1. Realno gledano

    Da je narod hteo da imate vecinu ne biste ni plakali tu ispred opstine danas?

    Reply
    1. Bogoljub

      Koji su tvoji intelektualni kapaciteti kada pricas o izborima koje smatras postenim i realnim.Kao prvo Vucic je 24h na svim TV,sam sa sobom prica vec 12 godina,pitanja novinara im on dostavlja, uzima para koliko hoce za izbore i daje kome hoce,neograniceno,cak je dao 2 miliona dolara Klintonu za kampanju ,na svaki svoj miting poteze na 100 autobusa ,nigde i nikada nije organizovao miting od mestana.Svi ste obavezni da idete na mitinge,da idete po kucama,da obavezno glasate i da snimite i da nadjete tri sigurna glasaca,za posao je ista ucena.Ne dam Gazivode,Valac,Trepcu,tablice,dinar,diplome,poste….sve su to te garancije djavoljeg advokata da ce isto tako ispostovati ekologiju Rio Tinta…..a da ti mu i dalje verujes,samo sto ce tvoja glupost doci glave i mene i tvojih najmiliji.A sto se tice Zorana Djordjevica /// mu ruku i lepo a ako nece ima i drugi nacin udaljiti sa valjevski protesta gde mu nije mesto.

      Reply
  2. nk radnik

    Kakav autogol. 12 000 glasova, 17 odbornika a na protestu 30 ljudi. Pa ni iz kuce nisu dosli da vas podrze. Lepo recite kako ste ispali naivni sa ovom tackom dnevnom reda i da vas vasi mentori iz vasih BG centrala nasamarili da ispadnete glupi. Zasto bi danas rasravljali o necemu o cemu grad nije u nadleznosti da raspravlja. Zasto maltretirate gradjane, jer zbog odbornickih dnevnica koje ste danas prihodovali? Sram da vas bude za 9 min uzeli ste 100.000 dinara.

    Reply
  3. Mirko

    A kad se izjasni šta onda ? Ljudi bili izbori u junu, jeste li bili u Valjevu tada?

    Reply
  4. Sneža

    Meni je ovo smešno sve . Pobogu što ne platiste pravnika da vam to sastavi ? Au narode moj

    Reply
  5. Cale

    Šta ima Gojković da se izjašnjava? Pa nit je odbornik, nit ima veze sa zakazivanje sednica, niti sa dnevnim redovima istih.
    Zaboravljate da je in Izvršni a vi odbornici Zakonodavne organ… Čudi me to nepoznavanje procedura i nadležnosti…
    Lepo vam reče Đorrrđević – ostavke.

    Reply
  6. sin anarhije

    Kakav djordjevic , muka mi je od tih sto dodju jednom u pet godina pa onda pametuju , a kad stignu trajno da prozive penziju na rodnoj grudi , onda od price njihove ne mozes da dodjes do reci ….

    Reply
    1. Cale

      Vala baš. U prvu si.
      A od nebuloza ovog kotrrrrljujućeg dokumentariste (nije mog’o d’upiše Filmsku režiju ni u Češku – kao Marković i Paskaljević) ne mož’ se živeti godinama. Al prvo da se konsultuje sa Službom.

      Reply
  7. Duplo golo

    Ne menja se vlast saopštenjima nego konkretnom akcijom koja će ma cilj i sredstvo,ovako kako vi radite vladace jos dugo, dugo

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.