Tone smeća na ulicama nakon Tešnjarskih

Svoje vaspitanje pokazujemo na svakom koraku. Kako smo se za vreme trajanja Tešnjarskih večeri odnosili prema čistoći našeg grada najbolje ilustruju fotogarfije iz ranih jutarnjih sati.

Knez Miloševa ulica, plato ispred Centra za kulturu, Tešnjar , Pop Lukina, bili su najposećenije lokacije za vreme trajanja Tešnjarskih večeri . Na ovim lokacijama točilo se piće i služila hrana . Otpatci u vidu flaša, limenki, masnih papira , kartonskih kutijica uglavnom su završavali  na ulicama i van djubrijera .

JKP Vidrak čak je za vreme Tešnjarskih večeri dodatno angažovalo svoje zaposlene  za čišćenje kako bismo narednog dana ponovo imali čiste pomenute površine.

Ovaj slučaj na žalost nije samo vezan za ovogodišnje Tešnjarske večeri , identična slika i stanje ponavljaju se iz godine u godinu i to ne samo za Tešnjarske već za svaku manifestaciju koju grad organizuje .

Posao JKP Vidrak jeste da održava higijenu ulica i javnih površina , ali naš posao kao hgradjana nije da smeće bacamo gde stignemo već da smeće odlažemo u za to postavljene kante.

Na društvenim mrežama najčešće se pojave fotografije smeća na Gradskom trgu nakon poslednjeg školskog časa koji organizuju školarci . Ako sada znamo da na Tešnjarske večeri ne dolaze samo deca već gradjani svih generacija i imamo ovakvo stanje , da li je bar malo jasnije zašto posle pomentug dogadjaja na Trgu JKP Vidrak ima pune ruke posla? Očito tako smo ih naučili .

Da bi situacija jednom za svagda bila promenjena , neophofdno je da najprre promenimo sebe .

foto:JKP Vidrak

13 comments on “Tone smeća na ulicama nakon Tešnjarskih

  1. Zoran Blagojević

    Nema ko da čisti juče su radnici Vidraka iz čistoće morali da idu u Tekeriš na obeležavanje cerske bitke

    Reply
    1. Vuk

      U normalnim državama stoje parkirana vozila za reciklažu plastike i limenki direktno posle velikih javnih skupova i direktno u reciklažni centar, a kod nas na kilometar vazdušne linije od centra grada se baca i uvećava brdo smeća na 10 metara od reke Kolubare.

      Reply
      1. Barba

        A ti znas kako je u normalnim drzavama? Da imate i malo mozga ne biste bacali smece gde stignete. Greska gradske vlasti sto vas drakonski ne kaznjavaju!

        Reply
  2. Istina

    О чему пишете. Ми јесмо штрокав народ, али у које канте да бацају смеће када канти нема двољно?
    У осталом, свугде у свету после неких догађаја остану трагови посетилаца, али само за кратко. Нормалне земље имају систем и запослене који су добро плаћени и одмах се све среди као да ништа није ни било…
    Не оправдавам штрокавост, али нико не ради свој посао. Идите и пљуните у Немачку, платићете 200 евра, а код нас инспекције, милиције примају плату джабе…

    Reply
  3. Luka

    Toliko smeća ima zato što u Gradu Valjevu nema dovoljan broj kanti za smeće.Na platou ispred Centra za kulturu gde je bila bina nije imala ni jedna kanta za otpatke jedino gde su pile kante za smeće je na igralištu i ispred Centra za kulturu.Tako da građani nisu toliko krivi koliko je grad Valjevo krivo za to.😡

    Reply
  4. ГаПри

    Народ у Ваљеву је толико некултуран да то није нормално. Много сам градова прошао током свог радног века (такав ми био посао), али прљавији град као Ваљево нигде нисам видео.

    Reply
  5. Vesna

    Grad je prepun smeća svaki dan, nema kontejnera i kanti, to je činjenica. Isto tako je činjenica da nemamo kulturu odlaganja smeća. To je nešto čime treba dobro da se pozabavimo. Ja živim u Novom naselju, svaki dan izlazim i skupljam smeće poter svog dvorišta, a i u dvorište mi ubacuju. Nema kanti istina, ali ja sam vaspitavana da ponesem pa bacim kući ako nema kante. Mislim da treba uvesti novčane kazne, to je jedino rešenje da se naučimo redu.

    Reply
  6. sin anarhije

    Vidrak nema zaposlenih dovoljno , a kante za smece ili ves sta su u vecem delu grada misaona imenica , a oni koji o tome treba da vode racuna sede na potezu HEMINGVEJ KORNER STARA AUTOBUSKA … mogu i pojedinacno da ih imenujem , to su ionako ljudi bez obraza kao i vlast ove jadne zemlje , zamisli vratiti BOB ROKA KONRADA u politicki zivot je klasicno ….. narodnih masa ….

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.