Počinje nova školska godina

U školske klupe danas će prvi put sesti 753 valjevska djaka prvaka. Svi učenici od prvog do četvrtog razreda u Valjevu dobiće besplatne udžbenika , a ministarka Slavica Djukić Dejanović najavila nacionalne čitanke.

Za 753 djaka prvaka u Valjevu danas je prvi školski dan . Odlukom grada svi djaci od 1. do 4. razreda dobiće besplatne udžbenike za čiju je nabavku grad u okviru Lokalnog plana akcije za decu izdvojio 35 miliona dinara.

Djake prvake , ali I učenike drugog razreda ove godine očekuju nacionalne čitanke, najavila je ministarka Slavica Djukić Dejanović . Ona je izjavila I da će kasnije nacionalne čitanke dobiti I učenici ostalih razreda.

„Učenici prvog i drugog razreda će kroz veliki broj slikovnih poruka u čitankama, moći da upoznaju svoju prošlost i da im ovaj priručnik bude jedan od omiljenih za odrastanje“, navela je ministarka Djukić Dejanović.

Novine u ovoj školskoj godini, po njenim rečima jesu i uvodjenje više časova fizičkog vaspitanja, ali i izmene Krivčnog zakonika u cilju veće bezbednosti nastavnika .

2 comments on “Počinje nova školska godina

  1. Istina

    Srećno prvacima u novoj životnoj epohi. Nemojte juriti petice, jurite znanje.
    Jer kada imate znanje niko neće moći da vas ucenjuje…
    A što se tiče besplatnih udžbenika, svakom pismenom čoveku je jasno da ne posoji ništa besplatno i da to u ekonomiji ne postoji.
    Dajte narodu pristojne plate i nema potrebe za nečijom milostinjom…
    Dajte narodu pristojne plate pa će sami odlučivati kako će se grejati…
    Sve se pretvorilo u ono tebi 3, tebi 10 hiljada, a sad more, pa udžbenici…, Sve je dokaz da vlast ne želi da građani budu samostalni i da sami odlučuju o svojim životima… Ne vodi ovakav sistem ničemu, vodi u ćorsokak pa kad tad.

    Reply
  2. Dragan

    cestitke za grad sto placa knjige za decu tako da sad mogu da uzmu knjige od koga hoce a ne da idu kod onog kavcica koji je davao knjige dzabe i tako hteo da upropasti izdavace da ostanu bez zarade. ovako i izdavaci dobijaju koliko im treba para a i deca neplacaju nista a pare ce se vec sliti u budzet na neki drugi nacin tako da ni grad nece izgubiti nista

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.