Na listi eko terorista i Valjevac Branko Ivković

Na sajtu Kopaćemo objavljena je lista imena  eko terorista. Medju njima se našao i Valjevac Branko Ivković , inače prvi čovek VPO-a, nedavno hapšen zbog, kako je  definisano,  uznemirenja javnosti .

Vamedia:Kako se osećate povodom objavljivanja Vaše fotografije na listi eko terorista?

Ivković: Što se mene lično tiče osećam se ponosno jer biti protiv kopanja litijuma, ali i ove vlasti je stvar ne stvar razuma i logike već i elementarnog kućnog vaspitanja.

Vamedia:Šta je cilj jedne takve objave?

Ivković: Cilj je da se građani zaplaše i odustanu od bunta protiv namera ove vlasti da prodaju i ono što je jedino ostalo, a to su vazduh, vodu i zemlja jer sve ostalo su već oteli i rasprodali. Naravno da im to neće uspeti jer građani su pokazali da će ići do kraja jer jednostavno mi drugog izbora nemamo, radi se o pukom opstanku.

Vamedia: Kako se boriti protiv ovakvih stvari?

Ivković:Protiv ovakvih stvari se mora boriti još jačim i žešćim pritiskom građana na  vlast.  Da se razumemo, juče se na ovoj „poternici“ našlo moje ime, sutra to može biti bilo ko drugi, svako je ugrožen i nemamo pravo da odustanemo od naše borbe.

Vamedia: Da li je kasno za dijalog sa vlašću?

Ivković:Vlast nikada nije ni želela dijalog na ovu temu, očigledno je da su oni mnogo i pre ovih protesta obećali rudarskim kompanijama da će se ovde kopati litijum i to bez znanja građana. Shodno tome, dijalog na ovu temu je besmislen jer mi nemamo vlast u klasičnom smislu već kolonijalnu upravu koja samo ispunjava želje gospodara.

Vamedia: Protesti? Da li su protesti rešenje, vidimo da je na poslednjem u Beogradu bilo do 4 000 ljudi,  malo više nego u Valjevu?

Ivković: Protesti u dosadašnjem formatu svakako više ne mogu biti opcija. Potreban je mnogo jači i konkretniji pritisak na vlast jer nemamo mnogo vremena na raspolaganju. Modaliteti tog pritiska mogu biti različiti, ali je neophodna i veća angažovanost građana sa jasnim planom delovanja. Mi se borimo za naš opstanak i nemamo pravo na kalkulisanje.

Vamedia: Politika i protesti , sve više se govori o tome?

Ivković: Što se tiče politike i protesta, ne smemo da dozvolimo da upadnemo u matricu koju ova vlast propagira više od decenije. Ovi protesti jesu i političko pitanje jer je politika deo naših života kao što je u celom svetu, a mislim da su građani dovoljno svesni ozbiljnosti trenutka u kome se nalazimo i da su političke razlike ostavili po strani zarad zajedničkog cilja.

11 comments on “Na listi eko terorista i Valjevac Branko Ivković

  1. matematicar

    nisu to eko teroristi vec eko b*** ali ne ide da ih neko medijski naziva budalama pa onda aj ovakom terorista, lepse zvuci. a on se buda u grudi kako mu eto crtaju metu na celu a ustvari nije to meta na celu vec etiketa b*** na kvadrat.

    Reply
  2. Lazni opozicionar

    Odmah se vidi da je lista neozbiljna. Covek je unistio i ove i prosle proteste.

    Reply
  3. Krusik

    Zasto niste napisali da je Valjevac Vukasin Stanojlovic postao doktor pravnih nauka a posete o nekakvim trgovcima!!???To je vest za nas gradjane!A o tom trgovcu se vec sve zna!

    Reply
  4. Zato

    Koliko ima i skupštini gradjana koji su javno protiv vlasti i kopanja litijuma i govorili na trgu,nema ni jednoga,sve neki nepoznati ljudi e zato narod neće u protesta jer dodju brzveznjaci koje niko ne poznaje

    Reply
  5. sin anarhije

    Kakvi idiotski komentari polupismenog naroda doseljenog valjevskog, ispranih mozgova, ali nece vasa goreti do zre, nije nicija … a, onda se cuvajte ….

    Reply
  6. Brđanin

    sjajan si ti matematičar. Odmah si izračunao koja je njihova računica. Etiketa b*** na kvadrat. Bravo, ja bih rekao na kub.

    Reply
  7. Valjevo kod Uba

    Česttitam Vukašinu! Na prvom mestu! Ali i Branku! Obojica se bave pravom! Pa neka je Vukašin i uspešniji! I to nisu suprotne vesti! Branko, bolje da si na ovoj listi nego da preko vikenda ili tokom nedelje sa nekim političkim prostitutkama ..analiziraš“ političku situaciju i objašnjavaš zašto se nisu pojavili i objasnili oni koje te televizije nikad tim povodom i ne zovu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.