Izmene planova zarad novogradnje

Pred gradskim odbornicima naći će se dve tačke vezane za izradu plana detaljne regulacije . Jedna tačka odnosi se na deo bloka u Ljubostinjskoj ulici , a drugi za deo područja nekadašnje fabrike Srbijanka . Troškove izrade oba plana snosiće podnosioci inicijativa preduzeća Gate,  King komerc i Publik.

Da grad menja svoj izgled nije novina, a da će ga još menjati još je izvesnije . Gradsko Veće usvojilo je tačke dnevnog reda koje se odnose na izrade detaljnih planova regulacije : deo bloka u Ljubostinjskoj ulici -Sever i  deo područja nekadašnje fabrike Srbijanka.

Kako se moglo čuti na sednici Veća, izmeni plana regulacije za deo Lljubostinjske ulice se pristupa po inicijativi preduzeća Gate i King komerc, a odnosi se na promenu namene zemljišta iz pretežno komercijalne u pretežno stambenu namenu. U pitanju su 4 katastarske parcele u površini od 0,70ha.

Druga izmena odnosi se na nekadašnju fabriku Srbijanka , odnosno na deo prostora bloka -Kolubara. Predmet izmene odnosi se na namenu zemljišta uz definisanje saobraćajnog rešenja i infrastrukturnog opremanja u cilju gradjenja objekata saglasno tehnologiji proizvodnih procesa i skladištenja uključujući i visokoregalna skladišta. Troškove izrade snosiće podnosilac inicijative preduzeće Publik.

U ovom trenutku se na više lokacija u gradu grade stambene zgrade, a lokacije koje su trenutno interesantne , kako se može videti u gradu jeste obod zone Centar.

16 comments on “Izmene planova zarad novogradnje

  1. Krug 2

    Troškivi izrade plana ,snosiće ove firme.Samo mi ne razumemo da oni rade za dobro gradjana Valjeva a ne za sebe.

    Reply
  2. joca

    **** peru pare preko kvadrata.Tuga i čemer našeg grada što im je to dozvoljeno i sirotinja može samo da sanja o kupovini stana jer oni kao kartel veštački drže cene.Dokle će tako to se ne zna ali pravilo ekonomije kaže da sve što je veštački to nije dugotrajno.O kvalitetu tih zgrada ne treba govoriti vidite samo zgradu novu kod vatrogasnog doma posle 5 godina izbledela fasada skroz.Nove zgrade se prave u krugu autobuske stanice i pijace.Ko normalan želi da živi u krugu autobuske stanice i pijace.Neverovatno

    Reply
      1. sin anarhije

        Voleo bih pedjo da te upoznam , jer su nam stavovi potpuno isti , a ugusi nas doseljena seljana sa NJIOVIM golfovima klase ABCD …

        Reply
  3. Ktv

    i ovu vest kao i prethodnu o ekspresnom dobijanju dozvola za otvaranje tržnog centra iza medicinske koristiti kao dokaz na nekim budućim tužbama koje će se sprovoditi jer zaboraviti NEĆEMO.

    Reply
  4. Komšija

    Ovakva odluka nameće sledeće zaključke:
    – planovi se menjaju i menjaće se na osnovu inicijativa i potreba privatnog kapitala;
    – ranije donet i usvojen plan ne valja čim mora da se menja;
    – planovi ne moraju da se primenjuju onako kako su doneti, menjaju se po potrebi i u suštini ne služe ničemu;
    – izrađivači planova i prateće komisije trljaju ruke zbog honorara i dnevnica.

    Reply
    1. Joca 2

      Ok, sve je tako, ali ko je nadležan za praćenje i interes svih građana grada, ko odlučuje i stavi potpis. Jesu urbanisti u opštini ili neko drugi, koje su to komisije. Jel ima šanse da se planiranje grada ustroji u cilju dobrobiti života a ne investitora, kapitala, pojedinaca. Opozicija je sada prisutna u opštinskoj upravi, pa može valjda neko da izvesti o malverzacijama, da prozove neodgovorne, da prikaže lični interes zarad javnog, da stvari budu transparentne.

      Reply
  5. ekonomski patriotizam

    Evo vam valjevski domacini razvlace ostatke socijalizma. Zato je bilo bitno da progutate onu pricu, dosli stranci i sve nam oteli.

    Reply
    1. Baxus

      U kakvom interesu je privatnoj firmi da resi probleme okolnih ulica ? Zasto bi oni sredjivali i placali ono sto je posao i obaveza opstine kojoj placate porez ?

      Reply
  6. Dragica

    Preduzeće PUBLIK je vlanik ulice Steve Petričević i poprečnih ulica prema Gorenju. Da li to znači da će ove ulice bitikonačno infrastrukturno opremljene ili će i dalje biti slepo crevo Grada Valjeva?

    Reply
  7. Miculence

    Pojava King Komerca u građevinarstvu pojačace konkurenciju! Kao dolazak Lidla u srbiju! Sad zato daju najbolje cene! Sadašnje rukovodstvo Naše opštine ozbiljno se bavi politikom! Vidi se po stalnoj gradnji!

    Reply
  8. Joca 2

    Misleći na stambene jedinice u celoj priči i u šta se grad pretvorio? Uopšte mi više nije jasna pohlepa investitora, kako građevinskih u želji za suvom gradnjom tako i kupaca stanova u želji za izdavanjem i višestrukim posedovanjem nekretnina, jednostavno pohlepa. Takođe mi više nije jasna etika urbanista ovog grada i totalno nerazumljiv njihov neprofesionalizam u pristupu teme koja zalazi u kvalitet svakodnevnog života građana. Zgrada, zgrada, parking, zgrada, parking, beton, beton samo beton…. Zar nije logično da uz zgradu, pored parking prostora, bude obavezan i slobodan prostor drugog tipa (igralište, park, šetalište, drvored, šta god…), zar to toliko otkine od tog skupocenog automobila kome kao da svi teže, ili već kojem suvišnom konformizmu koji se kupuje. Jednostavno mi nije jasno.

    Reply
  9. Maja

    selo se unistava,otvaraju se jeftina radna mesta u gradu i seljani kao posle drugog sv.rata hrle u grad. otud i potreba za novim stanovima,samo treba se potruditi da ne bude betonizacija vec da nove zgrade imaju po neko drvo i zelenu povrsinu.

    Reply
  10. sin anarhije

    GRADI DA noVopeceni tajkuni imaju za svoju decu, unuke , babe , dede i sve ostalo debilasto iz tih familija …. NEMOJ SLUCAJNO DA CENZURISETE ….

    Reply
  11. Danijela

    Šta god da se gradi bolje je nego Elbi koji nam je zagorčao život lupanjem prese id 20 tona zbog koje su nam popucsli zidovi i smrada od farbare, ili piljevine iz strugare. Neka zidaju zgrade i poslovni prostor, bar će biti manje smeća i prljavštine.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.