Simpozijum “Kolubarski dani zdravstvenih radnika”

Veliki Nacionalni simpozijum „Kolubarski dani zdravstvenih radnika i saradnika 2024“ biće održan danas  i sutra  u svečanoj sali Višeg javnog tužilaštva.

Kako je najavljeno, za dva dana preko 300 učesnika okupiće se oko teme „ Multisektorski pristup u očuvanju zdravlja majke i deteta“, čime će  se pružiti maksimalan stručni vid usavršavanja po ovoj temi, kao i mogućnost da se čuju najeminentniji predavači iz oblasti ginekologije, pedijatrije, patronaže i oblasti javnog zdravlja.

Udruženje zdravstvenih radnika i saradnika Kolubarskog okruga „Budućnost“ po drugi  put organizuje skup sa nacionalnom pokrivenošću, uz učešće gostiju iz Republike Srpske i Federacije BiH., Severne Makedonije…

Svečano otvaranje je danas u 17.30 časova. Učesnicima će se obratiti predstavnici Grada Valjeva, Zdravstvenog centra Valjevo, obrazovnih ustanova, Balkanske asocijacije medicinskih sestara i organizatora.

Uvodno predavanje održaće prof. dr Verica Jovanović, direktor Instituta ZJZ ,,Dr Milan Jovanović Batut” sa temom ,,Program obavezne i preporučene imunizacije u Republici Srbiji”, kao i sledeća dva predavača iz GAK ,,Narodni Front” Beograd – spec.pedijatar dr Jelena Sanković i prim.spec.pedijatrije dr Đurđica Ćećez sa temom ,,Podrška porodično razvojnoj nezi – prvi korak u očuvanju zdravlja dece”.

U umetničkom delu programa učestvovaće učenici Medicinske i Muzičke škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.