Povlen reli startuje po 32. put i traje samo jedan dan

Tradicionalna turistička manifestacija koja godinama okuplja zaljubljenike u prirodu i adrenalinsku vožnju – Povlen reli, održava se danas. Start posada je 10 časova sa Keja reke Kolubare, ispod prostorija Društva istraživača “Vladimir Mandić Manda”.

Kako je najavljeno, ove godine reli se organizuje po 32. put i za razliku od ranijih izdanja trajaće samo jedan dan.

“Vraćamo se tradiciji i karavanskoj off road vožnji koja je prilagodjena svim vozilima sa 4×4 pogonom. Uz zanimljivu i avanturističku stazu, uživaćete i u prelepim pejzažima valjevskih planina, proći pored najčistijih reka Srbije, posetiti neki od mnogi manastira i upoznati čistu i divlju prirodu zapadne Srbije. Osim karavanske vožnje biće organizovan i jedan specijalni ispit, u kome će se oprobati samo takmičari koji žele, učešće u tom ispitu nije obavezno. Najbolje takmičare za prva tri mesta, očekuju nagrade, pehari i medalje”, najavili su organizatori Povlen relija.

Trasa ovogodišnjeg relija od Valjeva ide preko kanjona Suvaje, do Podbukova, potom preko Lastre ka Leskovicama i Maglešu, odakle sledi spuštanje niz reku Zabava. Odatle se nastavlja dalje ka Povlenu i Debelom brdu, gde će biti organizovan ručak na terenu.

Posle odmora i ručka, popodnevna ruta relija ide obroncima planine Povlen i njene okoline nakon čega se preko Brezovica i sela Stubo spušta ka restoranu Reka u Jovanji, gde će biti organizovana dodela nagrada i priznanja, kao i večera uz muzički program.

1 comment on “Povlen reli startuje po 32. put i traje samo jedan dan

  1. Dragan

    bravo za ljubitelje prirode a jos ce bolje biti kad bude reli dzipova na elektricni pogon od baterija koji su dobijeni od litijuma s nasih planina

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.