Danas bez nastave u školama, prosvetari štrajkuju jedan dan

U valjevskim školama, kao i u školama u Srbiji, danas neće biti nastave pošto su reprezentativni sindikati prosvetnih radnika najavili da danas stupaju su jednodnevnu obustavu rada. Uz jednodnevni štrajk najavljen i protest prosvetara.

Kako je najavljeno, prosvetni radnici u Valjevu će svoj protest imati u 12 časova na Gradskom trgu, odakle sledi šetnja do Školske uprave Kolubarskog i Mačvanskog okruga u zgradi okruga u Karađorđevoj ulici.

Podsećamo, odluku o stupanju u jednodnevni štrajk doneli su Unija sindikata prosvetnih randika Srbije, Sindikat obrazovanja Srbije, GSPRS Nezavisnost i Sindikat radnika u prosveti Srbije. Po rečima Vesne Andrić, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika za Kolubarski okrug, u našem gradu deluju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije, tako da u valjevskim školama danas neće biti nastave zbog jednodnevnog štrajka njihovih članova.

Što se tiče zahteva, podsećamo, rečeno je da su to povećanje plata i unapređenje materijalnog položaja zaposlenih u prosveti, ali i izmene Krivičnog zakonika, kojima bi se pooštrile kazne za napade na nastavnike u školama.

4 comments on “Danas bez nastave u školama, prosvetari štrajkuju jedan dan

  1. Анонимни

    Plate i materijalni položaj su odavno trebali da budu poboljšani. Što se tiče bezbednosti nastavnika, postojeći zakoni su dovoljni, ali se ne primenjuju i nema potrebe za tim zahtevom, a čak i da bude prihvaćen taj zahtev, svedoci smo da se zakoni selektivno primenjuju i ništa se neće postići.

    Reply
  2. Zoran

    A ‘el se u prosvetari računaju domari, ložači, čistačice i tako to osoblje, ili samo ovi sa Visočijim Sega-mega čkolama?

    Reply
  3. Veljja

    Resenje je zakonski strajk cas 30 minuta i da traje do ispunjenja zahteva.Ako ne ispune zahteve onda ovo sto se prima je za 30minuta pa kada plate vratiti na 45 minuta.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.